• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Insomnia - специалист
Здравейте :)

Голямо четене падна за тия хидроизолации. Двоумя се м/у Izomat и Mapei. Прегледах цените на Mapei . Хидроизолация и лепило се преживяват обаче катастрофирах с цените на :
- хидроизолационна лента - Mapeband 50m - 530 кинта с ДДС
- ъгъл - corner 90° - 21 кинта с ДДС

Никога не съм побългарявал и съм избирал качествени материали и съм влагал всичко според инструкция, обаче тия 530 кинта ме метнаха в копривата.

Първо ми трябва не повече от 12-14 метра. А се продават ролки по 50 метра !!!
Та въпроса ми е, с какво мога да я заместя пустата лента, и дали изобщо мога да я заместя. Апартамента е старо стройтелство, всичко е на мазилка и замазка. Изсъхнало е всичко.

Знам че поста стана дълъг, но и да попитам дали не се престаравам с тая хидроизолация. Имам баня, тоалетна и мокро помещение. Дали не се престаравам за мокро и тоалетна, в който ще се мокри само като се мие(или не избие пералня или тоалетно казанче) ?

В банята ще имам душ кабина с понижен под, т.е и от там няма да изтича вода в останалата част, но там все пак смятам да я правя цялата.

И както бях решил да хидроизолирам навсякъде и тая лента ме разби и се вкарах в едно мислене. Така че дайте съвет, дали да хидроизолирам всички помещение или ?
VLADO66 - майстор
Напиши в гугъла заглавието на темата и ще ти излязат ролки и по 10м на различни плоизводители.
kozl - майстор
Не знам от къде си, но съм виждал да продават лента на метър. Например в София, магазин на Боро - Околовр.път и "Черни връх".
Insomnia - специалист
От София съм. Извинявам се че не съм го написал.
А коректно ли е да се използват хидроизолационни ленти на други производители ?
VLADO66 - майстор
Може,всичките са направени от едно и също но с различен надпис :-D
kozl - майстор
Е не съм сигурен от що са наптравени (нещо разтегливо, армирано с текстил да може да се лепи), но вършат една и съща функция. Поемат известни деформации без да се скъсат и водата да премине през тях и варират в ширината и в цените. Така че потърси повече, може да има защо.
А въпросът
Insomnia написа:
А коректно ли е да се използват хидроизолационни ленти на други производители ?
е неправилно зададен. Коректно ли е да имам телевизор Сони "тритона", а видеото да ми е Акай?
Колкото до необходимост от изолация в мокро помещение и тоалетна, ако няма да изливаш вода отгоре, а ще ги забърсваш с парцал - няма необходимост от хидроизолация, достатъчно е добра фугировка..
И още нещо - колкото и да е изолирано тръбите на канала остават под хидроизолацията и често те са причина за влажни петна в долния апартамент.
Сифона е друго слабо място, защото не е мислено за връзката сифон-хидроизолация.
От хидроизолациите има много разновидности. Предполагам си се спрял на двукомпонентни. Може би полиуретаноеите са най-еластични и като такива са най-подходящи за тераси където има големи температурни деформации, но са и най-скъпи.
И действителна случка на строителен обект идват представители на известна марка да демонстрират мазана хидроизолация за тераса. Към дограмата лепиха специални ленти (самозалепващи), които после се свързват с мазаната хидроизолация. Ленти по ъглите, ъгълчета в кюшетата, всичко по учебник и изолацията се отлепи като една ципа, най-вероятно поради прах в-у замазката. Прахта може да се махне с прахосмукачка, най-добре с водоструйка. Ако само се мете обезателно грунд преди хидроизолацията. Да ама кой грунд? Щото пък от хубавите грундове аз не съм срещал в малки разфасовки - като за една баня.
chapara - майстор
Марката и производителя на лента са почти без значение. По важно е полагането-да няма въздух никъде. Ъглите се правят с макетнито ножче и застъпване. Аз напоследък ползвам това, когато правя хидроизолация:

Изображение

ВИЖ ТУКА:
http://terazid.com/bg/content/%D0%A3%D0 ... F_165.html

За прахта-хидроизолацията на Мапеи, се полага на овлажнена основа, т.е., измиташ, напръскваш с метлата водица и мажеш. Като разнасяш в две посоки, така че минималния останал прах се омесва с хидроизолацията. Евентуален грунд може да компрометира полагането. Първата ръка се нанася доста по рядка като грунд, после с по гъсто се полага лентата и накрая окончателния слой.

Успех. :wink:
Insomnia - специалист
Т.е да положа 3 ръце ?
А коя е за перепоръчване за баня - Mapelastic или MapeGum WPS ?

Чудя се и за марката. Дали да е Izomat или Mapei ? Разликата в цената е приблизително 100%. Но пък веднъж се правят нещата.... Ако го правите за у вас, и парите не ви притесняват кой знае колко, какво бихте избрали ?
nikolson - майстор
Insomnia написа:
Здравейте :)Хидроизолация и лепило се преживяват обаче катастрофирах с цените на :
- хидроизолационна лента - Mapeband 50m - 530 кинта с ДДС
Ще катастрофира ами!
http://www.niteragroup.com/produkti/aks ... eaderbar=8
Insomnia - специалист
Почивката свърши :( Така че идва ред на плочките. Обаче имам следния въпрос към майсторите който са работили с Mapelastic : На колко ръце се плолага хидроизолацията и през колко време? Четох указанието няколко пъти. На едно място пише втори слой докато е пресен първия, на друго място пише след 5 часа. От друга страна готовия разтрвор има трайност 60 минути. А кажете как се процедира в случая :-?
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолационна лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: