• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
jekasus - майстор
Само вътрешно тяло не може да се свали, с тръбите върви и тръба за конденза. Така че демонтаж-монтаж наново или
tysonlkr написа:
е да се направи чупка/джоб незнам как точно му се казва, около климатика.
nv952 - майстор
моя проект е такъв че точно над климатика искам да минава а в центъра да си остане празно.
Относно това с свето диодите.Преди време гледах едни снимки тук на накова осветление във хол и много ми хареса с ПВЦ профил беше ако намеря темата ще покажа снимките.

Прикачен файл

окачен таван.jpg
окачен таван.jpg (93.2 KиБ) Видяна 8459 пъти
EDI - майстор
За всяка марка машини минималното отстояние е различно.Най.често е от 5 до 10 см.Не мога да позная тази машина по вида, не се чете и надписа.Каква марка и модел е.
nv952 - майстор
Климатика е daikin а това е стикера залепен на вътрешното тяло

Прикачен файл

P300713_1454.jpg
EDI - майстор
Монтажното разстояние от тавана е не по-малко от 30 мм.Имаш мегдан.
nv952 - майстор
EDI написа:
Монтажното разстояние от тавана е не по-малко от 30 мм.Имаш мегдан.
ок.
nv952 - майстор
Намерих темата за свето диодното осветление viewtopic.php?f=11&t=6158&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB+%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4

Сега разглеждам едни контролери който са с дистанционно и се свързват към ЛЕД лента [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tki9DAWV6fY[/youtube] и могат да се сменят цветовете с дистанционното и сега въпроса е кое по добре според вас.Със Свето диоди както е в темета или с ЛЕД лента и контролер
Изображение
nv952 - майстор
След 2 дни 6 бутилки кола 2 купи пуканки и 4 кутии сладолед разглеждах форума и снимките от ремонти и мисля,че го разбрах но ще искам да кажете дали е така.
формата която ще правя е на схемата по горе.
Така след като закрепя СД профила за тавана се закрепва парче гипскартон с рапидни винтове за профила.после слага още едни СД профил към гипскартона.След това на стената се слага УД профил и се свързват с парчета УД профила на стената и СД профила който е на гипскартона.После в тавана се монтират окачвачите мисля да ползвам тези защото са най-къси http://www.tashev-galving.com/053+UNG+3 ... 0%B0%D1%87 След като се изпълни това се изравняват всички хоризонтални профили и се слагат гипскартонените плоскости и обшиват с рапидни винтове.

Ако до тук изпълнението е вярно с какво трябва да замажа дупките на местата където рапидките влизат картона?
Колко дълги са луните защото мястото което ще остане е 8 см и незнам дали ще има място да влезе спокойно,другото е че със се насочил към ЛЕД луните но незнам какво трафче ще ми трябва.Избрах ги защото чета тук че не греели много.

Прикачен файл

P020813_1708.jpg
nv952 - майстор
НИКОЙ ли няма да помогне малко.
tysonlkr - специалист
nv952 написа:
Ако до тук изпълнението е вярно с какво трябва да замажа дупките на местата където рапидките влизат картона?хартиена лента и фугафюлер, гипсова шпакловка или някакъв друг материал, който използваш за шпакловката
Колко дълги са луните защото мястото което ще остане е 8 см и незнам дали ще има място да влезе спокойно 8 см са напълно достатъчни за луничките. Трябва да съобразиш трафа къде ще монтираш. Ако е в окачения таван ще е добре да имаш достъп до него.
другото е че със се насочил към ЛЕД луните но незнам какво трафче ще ми трябва. Трафа го избираш според вида на луните които си избрал и съответната мощност с определен запас. Там от където си вземаш луните би трябвало да знаят какъв траф ще ти е необходим
Това е което знам. Успех :!:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: