• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
С лазурния лак карай, щом вече си лакирал с него, не сменяй вида лак.Ел. пистолета няма да има проблеми с гъстотата му.Добре става със зеблото.В Ямбол има едно заведение, на което двора е отгоре с такава дървена конструкция и със зебло по същия начин.Много добре стои и пази от слънце.Единствения кусур е дето събира много боклуци от дървета и храсти.За времето не се бой, и аз напредвам бавно и полека в годините. :lol:
ZMeyGorianin - майстор
Как си излял циментовите основи за вертикалните греди и има ли в тях фусове за закрепването им?
l_bonev - специалист
Кефиш Багер, искренно ти се радвам , а гледам си сменил и Алфата. :supz: :prayer:
bager - специалист
Значи ясно, продължавам с лазурен лак. Предполагам няма да е фатално ако не е на същата фирма.
А, относно основите (стъпките) на гредите на асмалъка - купих ги готови с отлети в тях и стърчащи 25 см железа ф10. Бяха на суперприемливата цена от 8 лв бройката и се обезсмисли правенето им. Пробих гредите в средата на 25 см дълбочина и ги нанизах на прътите.
Ето:
Прикачен файл:
11082012(002) - Copy.jpg
11082012(002) - Copy.jpg (98.51 KиБ) Видяна 4643 пъти
В процес на работа:
Прикачен файл:
11082012(003) - Copy.jpg
11082012(003) - Copy.jpg (94.9 KиБ) Видяна 4643 пъти
Прикачен файл:
11082012(012) - Copy.jpg
11082012(012) - Copy.jpg (81.27 KиБ) Видяна 4643 пъти
Прикачен файл:
12082012(007) - Copy.jpg
12082012(007) - Copy.jpg (77.1 KиБ) Видяна 4643 пъти
п.п.
И ненатрапващо се разнообразие от работните машини, дали и някои все още даващи своя принос за работата по къщичката :) . Двете отляво са актуалните. Тези отдясно са вече бивши. Между другото, огледалото на 33-ката виси счупено от едно младо агресивно биче, което впоследствие направи грешката да нападне и собственика си. Резултатът е, че по уличката отдавна минават само крави вече. :)
Прикачен файл:
1Untitled.jpg
1Untitled.jpg (106.77 KиБ) Видяна 4643 пъти
kyn4o - помощник
Страхотна къщичка. Следя темата с интерес. Аз да попитам за този лак който ползваш кой цвят е и по специално портата, много ми харесва. Всичко в един цвят ли е. Защото асмалъка ми се струва по-светъл?
bager - специалист
Досега съм използвал само тези лакове, като портата е цвят "орех", а всичко останало е цвят "кестен". Идеята ми беше портата да наподобява истинска стара порта и затова я направих по-тъмна, а останалата дървения да е "по-свежа".

А, между другото ще покажа едната малка стаичка, в която не е пипано нищо. Само дето всичко беше извадено навън, за да сложа дюшеме и след това пак вкарано и подредено. Даже леглото си е с "оригиналните" дъски, подложени някога вместо пружина. Даже понякога като ходя там, спя в тая стая да си "изправя" гърба :) . Действа добре, наистина.

Прикачен файл

DSC01141 - Copy.JPG

Прикачен файл

DSC01140 - Copy.JPG
EDI - майстор
Страхотно изглежда. :partyman:
jekasus - майстор
Тавана е страхотен!!!
Мразя гладките тавани(дето ги правя) :-D
swot - специалист
@bager, ти си велик!!!!!!!! =D>
bager - специалист
Трудно се работи в тия жеги, пък дори и да е забавно и с мерак :) . Но подкрепян и разхлаждан с немалко количество бира успях да довърша и лакирам асмалъка и оградката в задното дворче. Той е най-обикновена конструкция от гредички, семпла и непретенциозна. До след една-две години се надявам лозичката да го е покрила изцяло.
Прикачен файл:
DSC01793.JPG
По-интересното е друго! Купих зебло за балиране и го опънах върху асмалъка в предното дворче. Не е зле, макар че съм с леко смесени чувства. Ще го оставя до есента да видя дали ще свикна с него. Засенчването е доста по-слабо отколкото очаквах, но няма и как да е иначе - зеблото за балиране е евтино, но за сметка на това не е много плътно. Да не кажа че е толкова "ряхаво", че го сложих на двойни пластове и пак засенчването е слабо. Но пък е по-добре, отколкото без него, така че засега остава :) .
Лозичката там нещо се дъни и бавничко расте, та правя тия щуротии. Като порасне всичко ще си дойде на мястото.
Поздрави!
Прикачен файл:
DSC01788.JPG
Прикачен файл:
DSC01791.JPG
Тук се вижда разликата между огряното и засенченото място.
Прикачен файл:
DSC01800.JPG
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: