• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Втория профил го залепяш за пода открай докрай със силикон и садиш профилите отгоре.
mininova - напреднал
Korohulio написа:
Колеги, слагате ли завъшваща лайсна от към пода при поставянето на ПВЦ ламперия или само се лепи със силикон? Как я нивелирате когато в средата на стената са получва кривина от наклоните на пода? Как я закрепяте на пода?
От кой вид лайсна поставяте:
1. http://shop.pvclamperia.com/%D0%9F%D1%8 ... 0%B8%D0%BB
2. http://shop.pvclamperia.com/%D0%9F%D1%8 ... duct_id=70 ?
Аз май малко съм се прецакал като гледам. На пода ламперията ми завършва с профила от първия линк. Сега ще е доста трудно да намажа под него със силикон. Явно трябваше да я залепя преди да нареждам ламперията :(. Ще се опитам да подпъхна пистолета,е да напълня със силикон под лайсната,за да не влиза вода от там зад стените. Другото,което си мисля е да разглобявам ламперията и да сменя долния профил с такъв като на втория линк (такъв съм използвал за горната част на листите ламперия). Явно съм ги обърнал тези профили горните са ми долу :(
ПламенМ - специалист
Няма нужда да разглобяваш.Купуваш си от тези според цвета на банята, изрязваш часта,която се застъпва от плочката,нанасяш силикон във фугата между пода и ламперията и набиваш ъгловата лайсна. :wink:

http://www.bagira.bg/5084/%D0%BB%D0%B0% ... 1%8A%D0%BB
pif4o - специалист
Здравейте отнова, моята селска баня уж е готова :) сега обаче, незнам прецаках ли се и аз или не съм още но в момента нямам завършващ профил на ламетрията долу към теракота, и се чудя какво да ползвам, мислех като този от линка на колегата по горе дето е като перваз, ама като купувах ламперията оня ме убеди че това било за тавана профил завършващ, така и го направих, но за долу така и не реших какво да е че да не влиза вида между него и ламперията понеже там дето са сглобките остават дупки по 1 см които идея нямам как ще ги запълвам. Моля за идеи, а ето и няколко снимки на първята ми лично от мен изцяло завършена баня. Като се има предвид че сефте лепя плочки сефте редя ламперия, сефте правя тръби Нибко, и прочие :)
Предложиха ми первази за ламинат, белички, но тва не решава проблема с образуваните фуги в ламперията. Аз си мисля за наи обокновени пвц ъгълчета дето са като винкелчета, лепене за пода и за ламперията, и съответно запълване на тея пролуки с силикон. :?

Прикачен файл

DSCN3974_resize.jpg

Прикачен файл

DSCN3973_resize.jpg

Прикачен файл

DSCN3923_resize.JPG

Прикачен файл

DSCN3925.JPG
pif4o - специалист
Знаех си че никои не знае :)
Тани - модератор
Ами ние знаещите ти казахме ПРЕДИ да почнеш. Сега вече и да ти казваме е прекалено късно. Пък и да ти кажем, ти отново ще послушаш някой продавач консултант! Освен това тази ламперия не е за стени, защото остават фуги, които е трудно да бъдат запушени, а и почистването ѝ ще е ад!Са стени е по-подходяща гладката без фуги и "лъскава" ламперия, а тази ми се струва, че си е голо, матово чисто PVC, което се цапа и с поглед,а след това трудно се почиства. Вероятността да мухляса също е доста голяма.Не изреждам тези неща за да те ядосам или да се заяждам. При тебе вече всичко е свършено и каквото стане - здраве да е , но искам да посоча грешките ти, за да предпазя останалите да ги повторят. Надявам се да бъдеш откровен и да потвърдиш или опровергаеш мненията ми след година две , като ползваш банята или в момента на възникването на проблемите. Извинявам се, ако поста ми е в по-негативни краски, но се опитвам да бъда обективен!
pif4o - специалист
Всеки пост е добре дошъл :), както казах и в началото, това е слеска баня, (обща работа-имот), оскъден бюджет, да излезе възможно наи евтино и да стане лесно, като баня ще се ползва изключително рядко, там не се живее постоянно, ходи се само няколко уикенда през летния сезон, по големия зор беше за тоалетната, да я има в къщата. Та не знам кога ще мога да споделя за проблеми. Но и да се случи това което каза, поне ремонта ще е лесен за изпълнение и грешката поправима, човек се учи цял живот :)
mininova - напреднал
ПламенМ написа:
Няма нужда да разглобяваш.Купуваш си от тези според цвета на банята, изрязваш часта,която се застъпва от плочката,нанасяш силикон във фугата между пода и ламперията и набиваш ъгловата лайсна. :wink:

http://www.bagira.bg/5084/%D0%BB%D0%B0% ... 1%8A%D0%BB
Няколко пъти гледах снимката, но не мога да добия представа какъв е точно този профил и как се слага. Ще огледам по магазините, за да го видя нагледно и разгадая. :) Иначе с банята напредвам. Хубавото е, че неволята учи :). Изведох си сам ВиК тръбите за бойлера,заедно с кранчета. Даже не тече :) Остава ми само една стена. Най-малко ламперия, но най-трудоемка заради прозореца там и няколкото ъгли :( Но ще се справим няма на къде :)
mininova - напреднал
Ето как изглежда малка част от това, което правя в моята баня.

Прикачен файл

Изображение0266.jpg
Изображение0266.jpg (21.88 KиБ) Видяна 10384 пъти
sploty - напреднал
Ако може да ползвам темата на колегата.Сега и аз ще поставям пвц плоскости в банята на скара от метални профили въпроса ми е в края на стената,където свършва пвц-то ляга върху уд профила и едната страна на профила остава гола,там какво се слага?
[URL=http://alfa.kachi-snimka.info/vij. ... .jpg[/img][/url]
1.Стена;
2.Пвц плостокост;
3.Голата страна на профила;
4.Врата;

Също така вътрешния ъгъл как се правина?На две отделни скари с удета едно до друго за лявата и дясната стена ,като там се монтира вътрешния ъгъл с копчета и после плоскостите се вкарват в него?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "PVC ламперия или фаянс в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: