• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Култови ама на живо съм виждал човек да се мъчи да пробива дърво и да вика че съм му дал изхабено свредло. Машината включена на реверс. Почти същата ситуация както при колегата само че уж човека интелигентен.
И другия вариант да си правим майтап с някой като дойде в работилницата и да му дадем ляво свредло. Има хора които си нямат и основни понятия за елементарни неща. Един пирон да забие не може.
Chefo77 - майстор
lov написа:
Култови ама на живо съм виждал човек да се мъчи да пробива дърво и да вика че съм му дал изхабено свредло. Машината включена на реверс. Почти същата ситуация както при колегата само че уж човека интелигентен.
И другия вариант да си правим майтап с някой като дойде в работилницата и да му дадем ляво свредло. Има хора които си нямат и основни понятия за елементарни неща. Един пирон да забие не може.
А най-лошото е, когато такива хора са и инженери ...
lov - майстор
Chefo77 написа:
А най-лошото е, когато такива хора са и инженери ...
Що не, може да звучи като виц ама колежка беше начертала шпонка на лагерен вал.
Или другия вариант даскал в техникум водещ курсове за заварчици. Идваше до вилата да хване мен или вуйчо ми да му заварим нещо. И колко пъти ми е казвал ела да ти издам една тапия. Ама аз инат. :lol:
Или пак подобен случай с друг инж. влиза в работилницата щото колегите го засили. И вика момчета я елата помогнете да бутнем мотокара, че не може да запали. :supz: И тоя същия пак само че с един мобилен компресор бяха го гъбаркали нещо но не помня точно какво но все в тоя дух с паленето.
Нагледал съм се на такива идотизми.
hidrazin - майстор
lov написа:
... Или пак подобен случай с друг инж. влиза в работилницата щото колегите го засили. И вика момчета я елата помогнете да бутнем мотокара, че не може да запали. :supz: И тоя същия пак само че с един мобилен компресор бяха го гъбаркали нещо но не помня точно какво но все в тоя дух с паленето.
Нагледал съм се на такива идотизми.
Така е. Умните хора лесно се гъбаркат с простотии от казармен характер. И какво чудно има? Наистина са идиотизми - идиотите ги правят и цял живот бачкат а избъзикания инж. им става началник и те така.
:partyman:
dadko - майстор
Китайците правят всичко. И могат да правят и качествени неща, стига да си плащаш за това качество и да ги контролираш.Във фирмата, в която работя част от детайлите, които се използват в изделията се изработват в Китай. В началото нещата са добре, ама ако не им упражняваш контрол- китайците почват да правят каквото си искат. Последно като ходиха наши хора(Инженери) в Китай да си говорят с изпълнителите какво искаме и какво да контролират се разбра, че техните инженери не са много компетентни. Един конкретен пример: Говорят нашите хора за размер на детайл, който се разминава с 1-2 мм (които в конкретни я случай са много). Изравят китайците някакъв гоУем шублер, за да мерят. Мери китаеца инженер и се шашка- размера се разминава не с 1 мм, а с 11. Събират се всички инженери от китайската фирма- никой не знае, че за вътрешни размери трябва да прибавиш едни 10мм. (Шублера е нещо подобно).
Подтикнат бях да напиша това по повод горните няколко мнения.
Казармени бъзици с инженерите си правете колкото си искате. Щом ви доставя удоволствие. Не е необходимо един инженер да е майстор. Защо трябва да може да кове пирони или да майстори нещо, което на други се отдава, а на него- не? Имам познат, който е меко казано схванат в ръцете-един молив не може да си подостри. Това не му пречи, обаче да е конструктор в един от малкото машиностроителни заводи, които останаха.
Инженера работи с главата си, а не с ръцете.
shotik - майстор
Тук пишете до сега за разните електромеханични инструменти за ползване в бита и строителството.
Аз ще пиша за фотоапарат-марка CASIO,EXILIM,-EX-ZS150./ http://www.letsgodigital.org/en/31478/c ... m-ex-zs150 /
Купих го в Киото през интернет/с помощта на зетя/ поръчахме го на единия ден ,донесоха го на 20-тия час и като го отворихме ,прочетохме ,че е произведен в Китай по поръчка на Япония.Има меню само на английски и японски.Вероятно това има значение,защото съм слушал,че има неща произведени в Китай за САЩ,Канада,Англия ,които са съвсем друго качество.
За три месеца ползване ,съм доволен,очаквам да ми служи дълго.
EDI - майстор
Подкрепям и аз гореписалите.Имам китайски фрезери, които, като качество на телата, пластините и заварките, по нищо не отстъпват на СМТ и ФРУД, ама цената е два пъти по-ниска.Произведени са за САЩ.А имам и едно китайче, което ме е страх да го сложа на фрезата, да не литне някоя пластина от него.
Тани - модератор
Тук не говорим какво е произведено в Китай! По-скоро говорим за "китайски" марки, като Райдър, да речем. Всичките им инструменти са произведени в Китай и са брандирани с марка Райдър. Проблема не е, че са произведени в Китай, а факта, че се поръчват реплики на известни марки , но с едно от най-ниските качества, за да има вземат ниска цена и да има по-голяма печалба. Другия проблем е, че пишат едни характеристики , които в редица случаи задминават и марковите им аналози, от които на практика са копирани. В общи линии, по марката човек може да се ориентира в кой диапазон от многото нива на качество в Китай, са произведени стоките. Не се притеснявай за фотоапарата, щом е Касио и е купен от Япония, ще те надживее, ако не снимаш много. Моя Panasonic FZ18 е вече на 7 години душманско ползване винаги е с мен по обектите в прахоляците - десетки обекти , бил е из пясъците на десетки морета и океани на 5 континента при всякакви температури, изснимал е над 62 000(шестдесет и две хиляди снимки) и единствения му проблем, че че първата батерия вече прави само по 100-200 снимки и пада. И китайците могат да правят качествени стоки, СТИГА НЯКОЙ ДА ИМ ГИ ПОРЪЧА!!!
profesionalist_wood - майстор
По принцип стоките за САЩ са много по-качествени и не са такива като боклуците които се изнасят за Източна Европа,Русия и Африка. Дори в САЩ бях възхитен от качеството на много инструменти и машини,но има и такива евтини боклуци като храни,стоки за ширпотреба за току що дошли емигранти и др.
Повечето от качествените им стоки се правят в Тайван и ХонгКонг

Абеееее зависи за какви пари искаш качество,искаше ми се всичко да беше така както преди 20 години.....

Айде колите им като Линкълн, Кадилак и GMC са с добро качество докато други като фордаци,олдсмобил са пълен боклук. Те предпочитат европейски и японски автомобили докато ние в Европа обичаме американските автомобили правени в Германия с по-високо качество или внесени и така.
Лично харесвам камиона МАК :roll: американски, ревящ с по 1000 конски сили и т.н :-D
dragozow - майстор
При нас се продават стоките с ниско качество, защото пазара е такъв, хората бедни, с малки доходи. Няма как електрическа косачка за 59 лева да е качествена без значение каква марка пише на нея. В същото време се продават електрически косачки за 200, 300 или 400 лв, но се продават в пъти по-малко.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: