Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Добър ви ден познавачи.

Аз далеч не съм майстор в нито една ремонтна дейност и пълен лаик в елекротехниката (да не говорим за електрониката).

Проблемът ми е следният: изгоря ми лампата над мивката - луминисцентна (как съм я вързал - това е друга и смешна история).

Проблемът най-вероятно е в крушката (или както там се нарича онази бяла тръба пълна с неон?!?). Купих нова - единтична ( 15W Т8 ), но при смяната нещо ми куца. Като сложих новата - нищо, почнах да въртя и понякога за секунда светва, при това само в 1 от краищата и много бледо. Въртех тази тръба като малоумен милиметър по милиметър докато съвсем не ми свърши търпението.

Въпросът ми е какво не правя правилно? Възмижно ли е крушката да е дефектна (нямам омметър, мултиметър, мултицет и тн.) или аз нещо не правя правилно?

Прочтетох де що има писано и неписано в този форум, но нищо не схванах - схеми, стартери, дросели?!?. Също така не намерих и болтчетата посочени на 1 от снимките на които попаднах тук.

Нова лампа ли трябва да купувам?

Благодаря предварително за отговорите.

P.S. Ако трябва да снимам лампата, само кажете.
hsam - напреднал
Здравейте! Много е вероятно : 1 новата Ви "пура" да е с лоши контактни крачета,с една гума за молив(не се майтапя) поизтрийте щиfчетата
2:пурата да не прави хубав контакт в стойките (разбирайте фасунките) в който я монтирате 3: найстина да Ви е НЕГОДНА НОВАТА ПУРА--->>купете си друга ,не са скъпи !

Ами не е лоша идеята да я снимате .........
С поздрави hsam :!:
Здраевйте,

мерси за бързия отговор. Моля на ти да се обръщате към мен.

Номера с гумичката не стана :(

Утре ще купя още 1 пура и ще помоля та я тестват в магазима пред мен (що ли не се сетих днес?)

Attached са и снимки на ламбата - сорръ за лошото качество.

Прикачен файл

004.JPG
Снимка 4
004.JPG (47.92 KиБ) Видяна 8461 пъти

Прикачен файл

003.JPG
Снимка 3
003.JPG (52.95 KиБ) Видяна 8461 пъти

Прикачен файл

002.JPG
Снимка 2
002.JPG (58.06 KиБ) Видяна 8461 пъти

Прикачен файл

001.JPG
Снимка 1
001.JPG (44.79 KиБ) Видяна 8461 пъти
shotik - майстор
Взими си и един стартер като взимаш лампа за около 1 лев е-живота им е почти еднакъв,дросела редко се поврежда.
qnass - специалист
Определено проблема е в пурата. Вземи си купи нова и настоявай да ти я пробват в магазина.Възможно е да ти кажат че намат пробник за такива лум. тръби, но ако продават такива лум. лампи могат да подвържат една и да пробват на нея. Успех
ако ни6то не става и утре даи малко инфо какво о6те си правил та да помогнем и от каде си от кои грат или село ако не е таина
Johny - майстор
shotik написа:
Взими си и един стартер като взимаш лампа за около 1 лев е-живота им е почти еднакъв,дросела редко се поврежда.
Доколкото виждам, това е арматура на Viko. Te са с електронен блок/без стартер и дросел/.
Pushe
Лампата, след като я поставиш, я завърташ на 90 градуса независимо в коя посока и трябва да светне. Ако това не стане, по всяка вероятност причината е в електронния блок /лоша спойка или изгорели транзистори тип UTC PCR406/. Имаш нужда от специалист и/или/ нов електронен блок.
Това е схемата, но с друг тип транзистори, което не пречи.

Прикачен файл

Лампа.jpg
Лампа.jpg (33.3 KиБ) Видяна 8343 пъти

Тема "Луминисцентна лампа - изгоря" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: