• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
gottogetit - специалист
здр колеги, реших да инвестирам в хубаво зарядно за литиеви клетки. гледах това в ebay. някои има ли представа братята китайци как са справели с дадения продукт.
едното с отделно захранване. другото е без. мисля да взема захранване за лаптоп на 18в 5А.
кой вариант според вас е по добре.

http://www.ebay.co.uk/itm/141009357315? ... 1423.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/190547335673? ... 1423.l2649

значи идеята ми е да зареждам литивей батерии за винтоверти от 10.8 14.4 и 18в. без да имам оригиналното зарядно. не знам дали сте запознати с литиевите батерии на МЪКИТА на 18в. имат брояч и след определен брой зареждания , оригиналното зарядно не приема батерията а самата батерия си е добре. някои ако може да помогне с съвети.
отделно за това зарядно пише че може да прави няколко цикъла на пълен заряд и разряд и на НИ-CD и НИ-МХ батерии и да премахва частично ефекта на паметта на отделните клетки.
ditronix - специалист
Зарядните са добри! Обаче си искат балансирано зареждане,т.е. ще трябва да извадиш от батериите на винтовертите изводи от всяка клетка и да ползваш специалните щепсели. Имам такова от година,няма проблеми с него. По-удачният вариант е това със захранващият блок. Иначе търсиш адаптер,жици,бе тегава работа и едва ли ще излезе по-евтино.
Сега погледнах и втория линк-не е това! Разрови се в Щатския eBay,има го същото зарядно,но по-широко и е с вграден захранващ блок! За него писах по-горе.
fox_vt - майстор
И аз го имам това само че без захранване и си поръчах захранване отделно излезе по евтино в UK ибея.Относно зареждането трябва да използваш адаптерите отстрани но за целта трябва да разглобиш батерията и да запоиш ръчно жичките и да измислиш как да прихванеш буксата.Идеята е да могат да се балансират отделните клетки.
nikolson - майстор
А каква е идеята да купуваш неоригинално на същата цена? http://www.ebay.co.uk/itm/Makita-DC18RA ... 3f2745ce57
fox_vt - майстор
Това не е лошо но с И макса може да зарежда всички видове батерии оловни,никелови,металхидридни,литиево йонни,литиево полимерни,LI-Fe.Аз с него за в момента зареждам на баща ми литиевите батерии на фенерчето,металхидридните на безжичната михка и машинката за подстригване,акуто на колата,и ако ми потрябва някоя кадмиева клетка,и един ли по пакет за винтоверт самоделка :-D .Но стига хвалби малко и критика-зарядното има три възможни изключвания по капацитет,по делта пик и по ... третото го забравих :roll: Делта пика при мен не сработва карам малките елементи по зададен капацитет.Оловните ги зарежда до откат докато падне тока на минимум.Литиевите засега работят безотказно при 4,2 в ги гаси.
gottogetit - специалист
nikolson написа:
А каква е идеята да купуваш неоригинално на същата цена? http://www.ebay.co.uk/itm/Makita-DC18RA ... 3f2745ce57
колега, проблема не е в зарядното а в батерията. тя отказва да се зарежда от оригиналното зарядно. затова ти трябва не оригинално зарядно , което да работи без да брои циклите на презареждане на клетките на батерията.
lov - майстор
От как се сдобих с iMAX изхвърлих почти всички други зарядни по гайковерти и отвертки. Е стоят си по куфарчетата за зор заман. Както казва колегата и акумулатора на колата става да си заредиш. Взех го за да мога да си зареждам един гайковерт бош на който му сложил литиеви батерии но стана основно зарядно на всичко друго.
Като препоръка си вземи модела с вграденото захранване а не това с външния адаптер.
kabel96 - специалист
lov написа:
От как се сдобих с iMAX изхвърлих почти всички други зарядни по гайковерти и отвертки. Е стоят си по куфарчетата за зор заман. Както казва колегата и акумулатора на колата става да си заредиш. Взех го за да мога да си зареждам един гайковерт бош на който му сложил литиеви батерии но стана основно зарядно на всичко друго.
Като препоръка си вземи модела с вграденото захранване а не това с външния адаптер.
Напълно подкрепям мнението.От 4 години имам iMAX-B8 и с него карам всичко де що може и не може да се сетите.На B6 ако много държите трябва да и се сменят едни съпротивления и да се калибрира наново но това е вече за ултра маниаци на точното балансирано зареждане.
hidrazin - майстор
Не знам как е при Макита но обикновено броячът на циклите е в батерията а не в зарядното. Обратното няма никаква логика.
:partyman:
nikolson - майстор
Разбира се на батерията. Иначе в зарядното трябва да има друг, който да разпознава батерията, което е (би било) прекалено. То си ги пише в инструкциите, нотрябва да е има от скоро. Естествено Хилти бяха първите, щото са лакоми. А за зарядните на тези батерии знам че следят различни показания при зареждане и това би трябвало да и удължава живота. Не съм спец за тоците, но виж цената на батериите е сериозна. Нова 3 Ач едва ли ще намериш по- евтино от 200лв.
  • 1
  • 2

Тема "зарядно за литиеви батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: