• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
VLADO66 - майстор
Като гледам всички сме на едно мнение и темата върви към финал :) ,освен ако не се перефразира "необичайно качество на хххх марка продавана в Булгаристан" :-D
Chefo77 - майстор
Абе вие се майтапите, но ми е писнало девственици да ми дават акъл как се е"бе. Това имах предвид - че ако инженер не може да различи "ляво" от "дясно" свредло, как можеш да разчиташ, че ще използва правилната формула при смятането на нещо?
Нямам предвид да забива пирони, а да направи разлика между пирон и болт, например ...

Като бивш колега на мой колега - завършил ДВГ и не може да различи стартер от алтернатор ...
lov - майстор
dragozow
Не е точно така. Както всички са убедени вече има качество и качество. За пример ще ти дам два перфоратора. Единия купен от Мюнхен за 24 евра а другия от от тука за 60 лева. Първия го скъсах от работа докато на на края му скъсах ротора. Наложи ми се да ги отварям и двата. Ами коренна разлика. Правения за германия си е с двигател вероятно отговарящ на мощността си поне по габарити се вижда. На това правеното за у нас спестени 2 лагерчета като са заменени с втулки които едва ли са даже от синтерован бронз. Захранващия кабел по къс спестили са си и две свредла и още доста подробности но да не влизам в подробности.
Е сега как да я разбирам тая работа. Търговеца в немско си е направил сметката и е спечелил нещо ама нашия от лакомия е минал на още по ниско ниво на качеството си е добавил и горница от 13 лева към цената. Е сега върви ми обяснявай че нямаме покупателна способност и за това качеството ни е такова.
Знам че си търговец но не си в играта с големите печалби от вноса така, че не се сърди като съм ползвал думата в прекия смисъл.
dragozow - майстор
В България никой няма да провери какво си внесъл и продаваш, там е разликата. Пазара ни е по-близо до африканския, отколкото до немския. И пак зависи от производителя. Наскоро внесохме няколко различни електрически помпи от Китай за проба, по една бройка. Целта беше да ги разкостим и да видим качеството и ако е добро да евентуално да поръчаме. Бяха ръждясали без да са работили, добре че бяха по една бройка. Качеството от завод до завод е огромно, а видимо всичко си прилича. Имат разни местни марки с добро качество, но цените са близки до произведените в Европа машини. Например моторна помпа Kipor струва почти колкото някоя Honda или Briggs&Stratton.
iivanov - майстор
Като стана въпрос за kipor,защо не можаха да се наложат мотоблоковете и фрезите им тук? Верно големите дизели са скъпички (за нас), но имат малки, бензинови модели, които биха имали прилична цена.Преди две години се бях насочил към вас за дизелова машина, но вие казахте, че повече не се занимавате с тях.
kossis - специалист
Водните помпи на Райдер Не са добри !!!

Моята я взех заради цолажа- въртя басейн на село и ми трябва Ф 40, а тия за басейн почват от ф 50. Не е навита добре статорната намотка или е от недобре изчислена тел или е алуминиева.
Моята грее повече при 2 часа работа- около-85-90 градуса. След като я спрях за 5 минути оня ден в голямата жега по обед и я пуснах веднага -започна да намаля оборотите и да замирисва на прегряване, спрях я и я пуснах пак - пак започна да намаля и да грее зверски и след като я оставих да почине 15 минути - се пусна нормално и работеше.

Явно ще замине и мисля да я дам на познат да ми я пренамота, че не ми се занимава с преходи.

Има още една тема тук за този проблем с тия Райдер помпи http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=42818. А иначе работи тихо и е с добър коксов лагер- осовото уплатнение.

В сервиза ми казаха че не ги пренавивали -това Управителят на Сервиза на Ломско ! После питах и Един техен инженер и той каза че за пръв път чува че не ги пренавивали ?!
Изпедерастили са се и тия хептен !

Дават само 6 месеца гаранция, уж щото зимата ги пукали и имало скандали и тнт-дрън, дрън !

Веднъж ми беше изключила моторната защита на 4 ампера- помпата е 750 вата, явно и тогава е прегряла ! Аз я вдигнах на 5 ампера и сега не изключи.

И я ползвам 5 пъти в годината за по една седмица !

Драгозов как е на Морето ??? Минах през магазина да видя Качествените стоки и дърво- до 6 Август не баца !!!! Съдба !

Дайтев акъл за качествена помпа на Ф40 ?!
Последна промяна от kossis на пет авг 02, 2013 9:19 am, променено общо 2 пъти.
dragozow - майстор
iivanov написа:
Като стана въпрос за kipor,защо не можаха да се наложат мотоблоковете и фрезите им тук? Верно големите дизели са скъпички (за нас), но имат малки, бензинови модели, които биха имали прилична цена.Преди две години се бях насочил към вас за дизелова машина, но вие казахте, че повече не се занимавате с тях.
Скъпи са и това ги прави непродаваеми у нас.
Chefo77 - майстор
Преди 2 седмици си купих една рулетка и направо "се влюбих" в нея. Ето такава е, но 5 метра:

http://shop.astefbg.com/product/4286/ro ... -siva.html

Какво е различното - че рулетката е във фабрично спряно състояние, т.е. изтегляш лентата и тя си стои извадена. С натискането на бутона лентата се прибира. Може и плавно да натискаш и плавно да се прибира. Не съм ползвал друг път такава, затова съм удивен колко по-удобна е, отколкото да блокираш с бутона.
Днес си взех още 3 - да си имам :lol:
Та така де - викам да се похваля на какви неща се кефя :) :)
iivanov - майстор
Чефо, любоФта трае, докато се прецакат застопоряващите копчета.После ситуацията е"същата жена, същото ядене...и същата рулетка". :-D
kossis - специалист
Изображение

Ето ти същата на Топмастер- и аз всех 2- пак така работи-отпред има два магнита за да може да залепва за железни повърхности водача на лентата. Много е масивна има 2 бутона който освобождават стопера при натискане , иначе винаги е стопирана и при дърпане излиза до желаният метраж и стой там.
Прибиращият механизъм е доста мощен. Маправена е от качествени материали и метален корпус- силиконови омекотители и тнт. Не мерише на Китайските пластмаси гадни.

http://el-mashini.bg/product/397/roletk ... m-tmp.html
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: