• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ZEDYCUS - майстор
Направи си една Т образна дървена греда и с нея подпри по средата панела докато зидаш, щом в задния край ще е застопорен за винкел.
Трябва да помислиш и за предпазване на сандвич панела в двата края, където ще е рязан, пяната изгаря на слънце и може да 'цъфне 'тенекията след време. С оригиналните водачи с които се закрепва за пода може да се облече рязания край и намаже с полиуретан. П образна поцинкована ламарина са.
pif4o - специалист
Машини имам всякви момци нема страшно, Еди знае, тои ми е главен консултант преди покупка :) особено тези които ползвам често ги купувам качествени, за тея болтове имам един литиев модел на бош винтоверт, направо ги къса такива винтове :wink: Благодаря за съвета за Т образната греда ще свърши работа, тя ми трябва само докато и забуча два винта от долу на горе към горната тераса и после ще си зидам спокоино :) Благодаря за идеята за страниците на панела, мина ми през ум че сигурно и там ще трябва нещо но не знаех какво , вече знам :) Тя е северна тераса рядко я огрява слънце но ще я подсигуря, все пак веднъж се прави.
nakatasan - специалист
Здравейте, бихте ли ми препоръчали фирма, която изработва и монтира дограма?
stiv1961 - майстор
nakatasan написа:
,,Космо диск мобайл дограмейшън", адреса е на Марс :-D ........................... пиши поне за кой район става въпрос, макар, че тук се дават само съвети ако решиш да си правиш нещо ,,сам" :sad:
nakatasan - специалист
stiv1961 написа:
nakatasan написа:
,,Космо диск мобайл дограмейшън", адреса е на Марс :-D ........................... пиши поне за кой район става въпрос, макар, че тук се дават само съвети ако решиш да си правиш нещо ,,сам" :sad:
Колега, благодаря за съдействието, поласкан съм. След такова изказване, определено сам ще се оправям.
Ставаше въпрос за Варна.
pif4o - специалист
Пффффф бая зор си беше, панела е закачен вече, хубуу че двама трима от махалата удариха по едно рамо. изтеглихме го с въжета от земята до 3 тия етаж, там го подхванаха 3 ма, нахлузиха го от зад на винкела, аз го подпрях с две дъски отпред и му бучнах 3 винта за бетон. На приказки много лесно ма съм загубил тренинг с високото и направо като погледна през терасата на долу и се парализирам :) Явно сега като живея на ниско а и преди като е била остъклена а сега така разградена и направо немога погледна на долу, пък и е едва 60 см широка, камо ли да се кача на стълба :mrgreen: Ама го оправихме, сега следва рамката и тухлите и аре за много години.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за монтаж на ПВЦ дограма на тераса и още нещо :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: