Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Lazy_666 - специалист
Бих искал да си купя за домашна употреба едно дремелче, но тъй като планирам да го използвам по-малко от 2 часа на седмица/месец а и няма да се ползва прекалено дълго, се чудя дали покупката на това би била оправдана.
http://www.ebay.com/itm/Portable-Electr ... 23291a565f

Ще се стърже метал, като скоростта не е особено важна.
nikolson - майстор
Това е за педикюр и маникюр - за лъскане. :?
naB4o - специалист
Това е шлайфче за нокти, ако ноктите ти са твърди като ламарина, едва ли ще ти върши работа.
Кажи за какво ти трябва конкретно, и колегите ще са по-полезни!
ZEDYCUS - майстор
Няма смисъл да търсиш "дремели" по Англия, в Бг има на доста ниски цени и си вършат работа. Мога да ти препоръчам Бъджет, Агояма до 60 лв и един малко по скъп на Скил 90лв. Стъргал съм предимно метал - с първите машинки с дискчета за рязане,а с последния с диамантени фрезички. Всички имат реглаж на оборотите и гъвкав вал. :partyman:
Lazy_666 - специалист
Ще се стърже мек метал (а понякога и по-твърд), но изискванията са по-скоро за "под 30 лева". Ако се окаже, че има смисъл, вече ще се купува прилична машинка и бюджета може да достигне 100-200 лева. За момента е по-скоро... "искам да го пробвам, ама не ми се дават луди пари".
naB4o - специалист
Колегата Зедикус ти е дал 1 вариант, по-добър е от твоя, по-бързо ще дойде, и е в бюджета ти! Успех!
Lazy_666 - специалист
Благодаря. Ще го погледна.
KingLin - майстор
nikolson написа:
Това е за педикюр и маникюр - за лъскане. :?
Не подвеждай хората, предполагам и сами могат да си преведат от английски, но заглавието в случая си е маркетингов похват! Това си е чист дремел (макар дремел да е марка, а не вид инструмент), пък за какво ще се ползва всеки сам си решава.

Та по темата. Според зависи от нуждата евтин дремел може и да свърши работа, но по-скоро за обработка на пластмаси (плексиглас) от колкото за мек метал. Освен ако не говорим за някаква калаено-оловна смес дето може и с нокти да я чоплиш :) Мед също би успял да надраска. Преди време, когато ме беше обхванала манията за модване на компютърни кутии си купих такъв евтин дремел. Марката не помня, но беше в една сива кутия в комплект с разни абразиви. Става за пробиване на плексиглас, но не и за рязане на по-дебел от 4 мм. такъв. След като видях, че не ми върши работа си взех Дремел 300 за 100+ лева и кутийка с диамантени абразиви за около 40 лв. Разликата е от тука до небето. Реже ламарина 1 мм, правих отвори (или по скоро писах букви) в алуминиеви кухи профили с дебелина на стената 2 мм. Заслужава си парите.
От тук насетне сам си правиш извода какво ти трябва, според това за което ще го ползваш. Дано съм ти помогнал!
naB4o - специалист
Извинявай, ама тези 5 вата мощност, ще му стигнат да стърже ламарина, ама друг път! Ще успее само да я заглади, нищо повече!
(Става дума за линка в ибей от 1 пост)

Тема "Съвет за покупката на фрезичка (дремелче)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: