Ел. инструментите. Консумативи.
sasim - специалист
Е какво в сервиза на Einhell тук в София хората нямат много части,ама като потрябва нещо го поръчват от Варна там е най-големия сервиз .Имам много инструменти от марката ,с които сериозно работя дълго време,когато се е стигало до ремонт и хората в сервиза са нямали частта са я поръчвали от Варна и никога не са ми отказвали сервиз.
mar80 - специалист
Здравейте колеги, виждам, че темата е старичка, но за да не пускам нова реших да питам тук. Закупих къртач Райдер RDP-HD11 втора ръка, но излезна проблем. Когато е включен на пробиване много лесно спира да се движи свредлото. Дори когато го задържа с ръка не може да завърти, мотора си работи без да променя звука или да се чува щракане или стъргане на зъбни колела. Дали тези къртачи имат предпазен съединител, ако е така то най-вероятно е олабил. Ако нямат съединител тогага може да са зъбни колела, но ако е така според мен ще се чува стъргане.
kossis - специалист
Колега отговорих ти в другата тема.

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 83#p527583
mar80 - специалист
Със сигурност Райдер RDP-HD11 има предпазен съединител. Както се вижда на снимката има шайба която се натяга или отпуска.

Прикачен файл

DSC_0016.jpg

Прикачен файл

IMG_20130720_023411.jpg

Прикачен файл

DSC_0019.jpg
kossis - специалист
Така де и никаква работа не върши !

Нали ти написах- тоя съединител -ако е хлабав- приплъзва, ако го натегнеш-товара ще отиде върху зъбното колело и когато блокира свредлото- започва прещракване на това колело докато накрая се изрони !
mar80 - специалист
За парите върши работа, не бих инвестирал 400-500 лева за маркова машина. А съединитела беше много хлабав и го регулирах.
kossis - специалист
Е така де и сега ако чуеш прещракване-значи колелото се рони и замазва ! Гледай да не срещаш арматура или да ти заклинва свредлото !
jekasus - майстор
kossis написа:
Е така де и сега ако чуеш прещракване-значи колелото се рони и замазва ! Гледай да не срещаш арматура или да ти заклинва свредлото !
Китайците надали ще измислят лек за българско - здрави ръце, проста картуна :-D
mar80 - специалист
Всичко е въпрос на пари, за 20 дупки годишно не бих си купил маркова машина, като се има в предвид, че тази съм я купил за 60 лева, без никакви забележки.
kossis - специалист
Не е проблем на "Българските ръце", а на некачествен съединител !
То съединител е силно казано- проба за съединител !

Тема "Съвет за избор на къртач ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: