Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
И все пак, мнения дали да е с твърди или с меки връзки?
Ако се абстрахираме от гаранции и подобни?
ribnikolaevi - майстор
Аргументи за меката? Освен по-лесния монтаж?

А ако е твърда си мисля за подобна схема:

Прикачен файл

Shema tvyrda vryzka 003.jpg
Shema tvyrda vryzka 003.jpg (43.44 KиБ) Видяна 2735 пъти
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
Аргументи за меката? Освен по-лесния монтаж?
Лесно поместване на ваната за почистване под нея от време на време. А и вибрациите най малко се биха отразили на връзките :roll:
ribnikolaevi - майстор
Хм, дали ще има толкова сериозни вибрации? Не съм ползвал хидромасажна вана досега. Само па разни спа центрове и хотели съм ползвал джакузита и басайни с дюзи, но там нещата са съвсем различни.
Не знам ако се напълни с 200 литра какви вибрации ще се получат.
Относно почистването, само ща махам предния панел. Ваната е в една ниша и близо до нея има мивка, едва ли ще я махам. Просто махам предния панел и с мопа бюрша отдолу.
По принцип майсторът, който ми монтира вградените казанчета със структурите, така ги направи - с полипропилен. Та той ми даде този съвет, връзката на ваната да е твърда.
chapara - майстор
Интересно ще ми е ако монтажниците-носители на гаранцията-откажат да го изпълнят по твоя начин, как ще реагираш :?: А структурата е друга бира, там пипане няма. Ако меките връзки са качествени , с каквито вероятно работят, за какво трябва да се търси трудния начин или водопроводчика ти си търси работа. Ама не се сеща , че монтирайки той ваната , гаранция няма :-D Монтирал съм 20 вани с меки връзки в един комплекс в Пирин, преди 6 години, и до сега проблем няма :wink:
Изображение

Изображение
, и всичко останало в баните.

Въпрос: Стоящите батерии на мивка пак ли с твърда връзка ще ги монтира твоя водопроводчик :?: и каква е разликата :?:
ribnikolaevi - майстор
Разликата, за която се сещам е, че ако избие меката връзка по време на ползване на ваната ще стане супа, както казваш. От друга страна, всички ел. връзки са направени в кутии с IP67 и влизат през щуцери, едва ли ще има проблем, освен че ще трябва да се чака да изсъхне преди да се ползва пак.
Но пък мотора ... не съм го погледнал какъв е ...
А какво стана с гаранцията на ваните, които си монтирал?
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
А какво стана с гаранцията на ваните, които си монтирал?
Бях уторизиран от производителя да ги монтирам след едночасов инструктаж. На тях им бяха твърде отдалечени за да пращат свои монтажници по време на бума на строителството, а аз така и правех монтажите на всичко. Е аз имам и съответни тапии доста :wink:

Тема "Монтаж акрилна масажна вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: