• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hr.hristov57 - специалист
Интересно е тази горелка има ли автоматично запалване ..? И с какъв контролер се управлява горивния процес при различните видове гориво?
Radoslaw - специалист
hr.hristov57 написа:
Интересно е тази горелка има ли автоматично запалване ..? И с какъв контролер се управлява горивния процес при различните видове гориво?
няма автоматично запалване.Въглищата няма ,как да ги запалиш или поне аз си мисля така.Естествено настроиките на контролера за различните горива трябжа да бъдат различни.Те за пелетите ги сменят в зависимост от производителя.
s_s1 - специалист
Предпочитам автоматизиран котел задължително със запалка, защото както вече писах 6-7 часа през ноща не потребявам енергия и котела ще загасне, а не искам всяка сутрин в 5.30 часа да го играя огняр.
Radoslaw - специалист
[quote="s_s1"]Предпочитам автоматизиран котел задължително със запалка, защото както вече писах 6-7 часа през ноща не потребявам енергия и котела ще загасне, а не искам всяка сутрин в 5.30 часа да го играя огняр.[/quo

тогава би трябвало ,да минеш на котел с пелети.Само не знам нямам опит с котли на пелети ,ако ти спре тока ,и той няма ли да загасне?ами купи си един UPS .какъвто и съвременен котел да си купиш ,ще ти трябва UPS.
s_s1 - специалист
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Предпочитам автоматизиран котел задължително със запалка, защото както вече писах 6-7 часа през ноща не потребявам енергия и котела ще загасне, а не искам всяка сутрин в 5.30 часа да го играя огняр.[/quo

тогава би трябвало ,да минеш на котел с пелети.Само не знам нямам опит с котли на пелети ,ако ти спре тока ,и той няма ли да загасне?ами купи си един UPS .какъвто и съвременен котел да си купиш ,ще ти трябва UPS.

UPS-а може да поддържа само помпата, за да може да работи и то продължително време на пелети е необходим много мощен UPS с огромни акумулатори, или направо агрегат, което не ме устройва.
syncho - майстор
s_s1 зависи от мощността на котела (електрическата). Обикновенно запалката гълта повече, но това не трябва да те спира. В смисъл котела веднъж запалил ще може да работи, но проблема е, ако загасне и пусне запалката, че ще изключи UPS-a.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
Предпочитам автоматизиран котел задължително със запалка, защото както вече писах 6-7 часа през ноща не потребявам енергия и котела ще загасне, а не искам всяка сутрин в 5.30 часа да го играя огняр.[/quo

UPS-а може да поддържа само помпата, за да може да работи и то продължително време на пелети е необходим много мощен UPS с огромни акумулатори, или направо агрегат, което не ме устройва.
не е точно така.взима се UPS с външен акумулатор,за предпочитане гел електролит.Иначе при зареждане кипи.един 50/60 A/h може би ,ще ти свърши работа.Цената на комплекта е някъде към 300-350 лв.Мощните UPS gi ostawi za сървърите.
dimitarg - специалист
АРС могат да зареждат акумулатор от кола, на старо вървят по 50лв, моят кара около 24 часа.
Christo - майстор
Не е добре да даваме съвети без да знаем конкретно избрания котел и мощността на помпите, които трябва задължително да работят в режим "без ток". Интересна е консумираната мощност не в нормален режим, а в режим на палене. Тъй като тя обикновенно е многократно по-голяма, най-често се премълчава в рекламните (дез)информации :lol: Мощността на UPS-а се избира най-накрая. Имам доста добър котел на пелети. В режим на запалване UPS-ът пищи на умряло от претоварване, пък е един киловат.... В моят случай на всеки 40 минути има автоматично чистене, след което има ново палене. Освен това, в горелките и умните котли има електроника, която е капризна от към ел. захранване. Да не стане "скъпи на триците, евтини на брашното". Едно е камина на дърва, друго е пелетен котел.
syncho - майстор
Christo написа:
Не е добре да даваме съвети без да знаем конкретно избрания котел и мощността на помпите, които трябва задължително да работят в режим "без ток". Интересна е консумираната мощност не в нормален режим, а в режим на палене. Тъй като тя обикновенно е многократно по-голяма, най-често се премълчава в рекламните (дез)информации :lol: Мощността на UPS-а се избира най-накрая. Имам доста добър котел на пелети. В режим на запалване UPS-ът пищи на умряло от претоварване, пък е един киловат.... В моят случай на всеки 40 минути има автоматично чистене, след което има ново палене. Освен това, в горелките и умните котли има електроника, която е капризна от към ел. захранване. Да не стане "скъпи на триците, евтини на брашното". Едно е камина на дърва, друго е пелетен котел.
+1
:2thumbs:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: