• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Ами за моя протон 100 пише че мога да сложа от 44 до 180 ампера.Мисля да си купя 44 чисто нов,но не знам колко ще кара ако спре тока.Другия вариант е да си купя някой 60 ампера втора ръка.
pi6ligara - специалист
Знае ли някой със моя УПС "протон 100" и помпа "грундфос 25-4" колко време ще кара един чисто нов акумулатор 44ah?Ако кара 3-4 часа не си заслужава да търся втора ръка,но ако не
saraneron - специалист
pi6ligara написа:
Знае ли някой със моя УПС "протон 100" и помпа "грундфос 25-4" колко време ще кара един чисто нов акумулатор 44ah?Ако кара 3-4 часа не си заслужава да търся втора ръка,но ако не ще трябва да търся нещо по-голямо втора ръка.Видях че тази помпа на 2-ра скорост изразходва 45 вата,но как да изчисля колко време ще кара например 44ah акумулатор за да мога да си сметна какъв ампераж ще ми трябва за 6 часа без ток?Все пак съм с малко дете и не ми се иска да работи само докато догорят дървата,иска ми се,ако е през нощта да мога и да му сложа втори път.
44x12=528x30%=158/45вата=3,5 часа работа на помпата !
pi6ligara - специалист
Много благодаря!
pi6ligara - специалист
Имам един въпрос за доизясняване,четох на упътването на моя упс протон 100 циторам дословно"има възможност за присъединяване на допълнителна ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАРЕДЕНА акумулаторна батерия".Четохиз нета нп не открих еднозначен отговор,зарежда ли упса външния акумулатор или трябва даго потдържам с друго зарядно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се че зарежда, но ако му сложиш 72Ач незаредена знаеш ли кога ще я зареди?
pi6ligara - специалист
Не,не намерих в един магазин в Плевен много яка оферта,ако върнеш стр акумулатор и се откажеш от гаранцията на новия го взимаш много тънко,44 ампера е 56 лева но ако не го потдържа упса в заредено състояние си мислех да взимам по-голям че и не напълно зареден да може да кара.Но щом го потдържа мисля че няма смисъл от по-голям.Мерси за бързия отговор.
ArturDent - Почти Безобиден
LazarGanev написа:
Разбира се че зарежда, но ако му сложиш 72Ач незаредена знаеш ли кога ще я зареди?
По-правилно е да се каже - дозарежда.
Поне на моя ако му е много изтощен акумулатора - не иска да тръгне и на ток. А бе не може да се използва като зарядно за акумулатор. Ама не му е и работа... требе да си зарежда по малко за дълго време.
dimitarg - специалист
APC 650VA е с мощни трафове и дори 80Ач автомобилен акумулатор зарежда бързо (което е недостатък, защото го кара да кипи).
HASSEN1488 - помощник
Здравейте, имам следното питане:
Системата ми е затворена и включва: Котел, Прити 18 KW, 3 радиатора, лира и 80 литров бойлер.
Така се получи, че не ми е изгодно да го ползвам, понеже съм на работа през деня. Имам идея в една от стаите да сложа камина, която да паля вечер, възможно ли е да я включа към вече изградената система и какво ще ми е необходимо за това?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: