• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Някой срещал ли е по магазините такива свредла и ако да можете ли да кажете някакви ориентировъчни цени и къде могат да се намерят в София

10х предварително

Интересуват ме специално по малки размери 3 или 4 мм за дърво

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Свредла с шестостенни опашки
Clipboard01.jpg (12.81 KиБ) Видяна 5840 пъти
Takezo Sensey - модератор
това предполагам за винтоверт , провери в "кентавър" , www.rudi.bg или си купи патрон за машинката за 7-8 лв
griffin - майстор
за ел.отверка ми трябва по принцип да направя водещ отвор вместо да сменям бутгиите по винтоверта или на дрелката :-)

адреса на Руди е rudibg.com :-) но те за съжаление са в варна :)
10х
Харалампи - специалист
Не са много удобни. И аз се бях запалил по идеята, преди даже да ги намеря по магазините. И понеже работех с колеги стругари ми ги направиха от стари ботчета и малки свредла. Обаче не излизат от отвора и ако е по-дълбочък е кофти. Мислиш си колко време ще си спестиш от завиване на патронника, обаче не е така. По-дбре си купи още един евтин винтоверт с малка мощност на който да слжиш свредло отколкото да се забавляваш с тези свредла. Първите които намерих бяха много скъпи. ф3 мм -5лв, а ф5 -7лв. Направо ме заболя сърцето. Но това беше преди около 5-6 години. Скоро си купих една малка акомулаторна отверка за 20 лв. в комплекта на която имаше две такива свредла 3 и 4 мм.
housedoktor - майстор
Ето ви супер инструмент за бърза смяна на свредло за пилотен отвор и накраиник.На Макита е flip over drive му викат.Не знам продава ли се в България

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (25.66 KиБ) Видяна 5752 пъти
griffin - майстор
Виждал съм такова в ебей цената не е много ама не ми стана ясен принципа на работа и за това се насочих към бургийки с шестостени.

За тоя флип овър колко влиза свредлото навътре защото поне като съм разглеждал такива неща ми се стори че е малко.

По въпроса с излизането, ами аз имам практика да навия с тънко свредло пилотен отвор и после в материяла където искам да потъне самия винт пробивам леко по голям отвор и после винта си потъва, та тая смяна на 2-те бутргии ме дразни :-), а иначе имам винтоверт и ел отверка ама пак трябва да сменям :-).
housedoktor - майстор
Тези сами си правят фрезенга,може да видиш на снимката.Около 90 лв би трябвало да струва комплекта,ина4е само 1 е около 30.Влизат около 3 -4 см само
griffin - майстор
на макита комплекта сигурно е 90 лв. но в ебей може да се намерят и сносни ментета за по ниска цена 10х за савете ще се огледам да си харесам нещо :-)
velsi - Почетен майстор
А я обясни по-подробно как пазаруваш от eBay?
griffin - майстор
Ами нищо особенно имам си сметка в paypal избирам си стоката която искам гледам дали ще я достави диването до БГ и за колко парички купувам я и той ми я праща по пощата. Ако стоката е в европа мога да пазарувам без мито, ако стоката е извън европа имаше играничение до 100Евро мисля и до 2 КГ. тегло на пратката до което не плащаш мито ако надхвърлиш тези стойности вече трабва да ходиш до митницата да си озвобождаваш пратката и става дебело.

При плащането на стоките в paypal имаш по принцип адрес който трябва да ти отдоваря на адреса за кореспонденция с банката, тоя адрес се изпраща на купувача и стоката ми пристига по пощата.
Пазарувал сам си няколко неща маска за електрожена, разни уструментчета за работилницата които не успях да намеря тук и т.н повечето неща ми пристигаха за около 7-10 дена дори тая маска от китай :-).

Това е нама никаква философия но основно пазарувам неща които не мога да намеря тук или не мога да ги намеря на адекватна цена :-) и внимателно гледам рейтинга на продавача :-).
  • 1
  • 2

Тема "Свредла с шестостенни опашки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: