• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gadnyara - специалист
burningice написа:
то и само един димо-оптичен датчик е на цена от около 60лв
+ ак. батерия
+ сирена....
ОК!
Тъй като не съм сигурен, че знам правилата на форума отнсно рекламата, на ЛС ще ти кажа точно откъде можеш да си вземеш такова "чудо" на 45 лв+ДДС.....
Тези 60лв/бр. даже адресируемите Сименс и Хъниъел постигат трудно, но все пак това не е важно след като това, което търсиш го има в София интегрирано и на цена, която те удовлетворява.....
Тани - модератор
Gadnyara написа:
burningice написа:
то и само един димо-оптичен датчик е на цена от около 60лв
+ ак. батерия
+ сирена....
ОК!
Тъй като не съм сигурен, че знам правилата на форума отнсно рекламата, на ЛС ще ти кажа точно откъде можеш да си вземеш такова "чудо" на 45 лв+ДДС.....
Тези 60лв/бр. даже адресируемите Сименс и Хъниъел постигат трудно, но все пак това не е важно след като това, което търсиш го има в София интегрирано и на цена, която те удовлетворява.....

Давай смело! Правилата са да помагаме на възможно най-много хора , така , че никакви лични съобщения с ценна информация! :-D
Gadnyara - специалист
Добрее,
ADR 20N е PN, който имах предвид. Със сигурност може да се купи от Телетек. Според сайта им го има на склад в Софийския централен офис. Оказа се, че е с поръчка. Нека някой звънне в Унипос - може би те са вносителите им.... Други доставчици не съм търсил. Чрез Гугъл всеки ще се справи по-натам.... Подчертавам: Не съм ползвал или тествал продукта.... и не мога да кажа, че сработва добре или не!
mici - специалист
Нека да уточним: датчик за дим или датчик за отровния въглероден окис /или оксид/, който няма нито цвят, нито мирис. Точно той е причинил много нещастия нощем, когато дори обикновена отоплителна печка на дърва или въглища може да причини смъртта на спящите в стаята. Само преди месец на мои познати се е случело това- двама възрастни хора си отидоха от този свят... Темата е изключително важна за всички, които се отопляват с твърдо гориво! Дано да има достъпни такива датчици.
mici - специалист
И какво? Очевидно никой няма информация за датчик за въглероден окис, щом не се включва в темата. Сигурен съм, че такива датчици има в химическата промишленост, но въпросът е да се намерят достъпни за обикновените потребители. А после свързването и алармата е лесно - има много варианти.
Gadnyara - специалист
Все пак основното си написал: имаме идея какво търсим, останалото може да се направи с Интернет-търсачките. На английски е "Stand Alone Carbon Monoxide Detector". Харесваш си модел и после хората го изпращат - нали сме вече в бяла държава!
В България "stand alone" на склад аз не съм срещал.
Цените на такива неща не са особено "достъпни".
Успех!
Gadnyara - специалист
burningice написа:
http://kuzmovelectronics.com/site/magaz ... Id=1035523
колега, намерил си - добре! Дай сега отзиви за това чудо на техниката.... Как се сглобява, монтира, etc. От снимката в линка се вижда само един капак с отвори /най-вероятно/ за сирена и светодиод.
Все пак тази цена не е вдъхва доверие за нещо, което ще те "пази" докато спиш..../но все пак всичко е относително и може да е читаво/. Аз в момента "тествам" ADR-ите и до 20-30 дни ще дам лично мнение.
burningice - специалист
точно цената ме спря да го взема- прекалено ефтина и явно неефикасно е у-вото (самодимен датчик е около 70лв)
Velikov - напреднал
Не винаги цената е коректив за качеството!!!
  • 1
  • 2

Тема "димен датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: