Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Не бих си правил експерименти.Знам, че сервизите правят подобна услуга, може да питаш при тях - използват кабелни нагреватели, дето са за покриви - 1 метър е към 75 вата, слагат ги на дъното на външното тяло.Иначе при моделите, за които писах всичко е фабрично, капсуловано в компресора, или се намира във вътрешното тяло и консумира енергия от захранването на тялото, но тяхното управление е процесорно и е много сложно , защото зависи от много фактори - влажност, температура, време за работа и престой на компресора и други подобни фактори.В едно сервизно указание на ТОШИБА JKVP /ДАЙСЕКАЙ/ има снимки как се слага подобен нагревател.
Тани - модератор
Аз си бях направил ключе за принудително ръчно обръщане на режима на климатика , който също така изключваше и външния вентилатор.
Johny - майстор
Тани написа:
Аз си бях направил ключе за принудително ръчно обръщане на режима на климатика , който също така изключваше и външния вентилатор.
Идеята не е лоша, но ще чакам лятото, защото трябва да сваля бандажа на тръбите, за да стене всичко културно. Защо не пуснеш една тема например: как да махнем леда от климатиците, като за начало цитираш себе си. Надявам се да се съберът интересни идеи и решения.
georgiarg - специалист
В апартамента двете LG-тата работят без проблем само дето по-често се размразяват и макс. температура която качват е 24-25 градуса.
В къщата двете фуджита имам чувството че работят по лошо(или поне еднакво) като LG-тата, въпреки че са инверторни и цената им е двойна. Те се рзмразяват по-дълго вследствие на което температурата в помещенията пада до около 20 градуса.
EDI - майстор
Ако машините са неправилно оразмерени/налага се да работят по-дълго време над номинала/, топлообменника натрупва повече скреж и му трябва повече време да размрази, тъй като ФУДЖИ не са с таймер, а с датчици и променлив цикъл на размразяване.
tinalex - специалист
Точно това е причината.
georgiarg - специалист
Уж ги смятаха специалисти и те препоръчаха мощността който ще е достатъчна за да се отопляват помещенията нормално.
EDI - майстор
По пронцип тази зима с8и беше жестока за техниката - много ниски температури и много мъгла.Така че, щом топлят, трябва да се приеме, че са работили добре.
georgiarg - специалист
И аз така смятам.

Тема "Как работят в мъглата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: