• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Humanic - помощник
Здравейте,

Предстои ми изолиране на къщата.

По външната страна на стената вървят медните тръби за газта.

Проблем ли е да се вкарат под изолацията?

Прилагам снимка.

Изображение
Marisan - специалист
Здравейте!
Не би представлявало проблем да положите топлоизолационните плочи над тръбите за газ. Тръбите можете да поставите примерно в кабелен канал за по-голяма безопасност. Също така е много важно да запомните добре тяхното разположение, за да не ги пробиете. Евентуален проблем би възникнал, ако тръбите се повредят и започнат да изпускат газ. Тогава със сигурност ще се наложи да премахнете топлоизолационните плочи над тях, за да извършите ремонта.
Humanic - помощник
Благодаря за коментара.
LazarGanev - "Велик майстор"
Marisan написа:
Здравейте!
Не би представлявало проблем да положите топлоизолационните плочи над тръбите за газ. Тръбите можете да поставите примерно в кабелен канал за по-голяма безопасност.
Точно това е абсолютно недопустимо, но сега нямам време да пиша, трябва да излизам.
idunno - специалист
Не е проблем да бъдат в изолацията, но трябва да бъдат вентилирани.Ако са внякакъв канал то той трябва да е вентилиран.Идеята е, ако има изтичане на газ той да напусне спокойно, както Елвис напуснал сградата. :)
Другият вариант е да бъде преместена газовата тръба върху изолацията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако са в кабелен канал или друга кухина, той трябва да е вентилиран, което естествено е трудно да се направи под изолацията. Най-добрият начин е тръбите да бъдат първо изолирани за да нямат достъп до лепило и мазилка, след това да бъдат плътно измазани с мазилка поне 1см и след това да се покрият с изолацията.
Humanic - помощник
Говорих днес с много хора, включително от София газ и Топлофикация. Общото мнение, както и тук, е че проблем няма, просто тръбите трябва да да изолирани от мазилката и изолацията. Мисля 10 сантиметров Фибран да слагам.
Благодаря за мненията!
jekasus - майстор
Humanic написа:
Мисля 10 сантиметров Фибран да слагам.
Благодаря за мненията!
На стени или само около тръби?
Humanic - помощник
jekasus написа:
Humanic написа:
Мисля 10 сантиметров Фибран да слагам.
Благодаря за мненията!
На стени или само около тръби?
На стените на цялата къща.
jekasus - майстор
Не прави тая грешка.
Фибран само на основите, метър грубо от земята, оттам нататък стиропор(за парите на 10 см фибран, ще сложиш по-дебел EPS) Изчакай Marisan да се изкаже.
  • 1
  • 2

Тема "Външна изолоция и тръби за газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: