• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus - майстор
boqn_zara написа:
Защо на мен и hidrazin некой не подари по едно такова /чудо/. :-D :-D
Тарикати, :-D и аз искам :-D
hidrazin - майстор
За мен ако може да е заедно с метално табло. :-D
маречков написа:
Но все пак, човека ми дължи пари и ми го даде вместо тях. Не вярвам и ти да не вземеш нещо вместо пари, още повече, ако имаш нужда от него.
Интересно. Човек взима нещо дето му трябва в замяна на дълг защото му трябвало. Да ама даже не знае за какво служи. Как ли го е оценил тогава. :?
Както и де е. Да му е честито "новото" табло.
:partyman:
маречков - специалист
hidrazin написа:
За мен ако може да е заедно с метално табло. :-D
маречков написа:
Но все пак, човека ми дължи пари и ми го даде вместо тях. Не вярвам и ти да не вземеш нещо вместо пари, още повече, ако имаш нужда от него.
Интересно. Човек взима нещо дето му трябва в замяна на дълг защото му трябвало. Да ама даже не знае за какво служи. Как ли го е оценил тогава. :?
Както и де е. Да му е честито "новото" табло.
Продължаваш да се пържиш от завист, което вече ме забавлява.
hidrazin - майстор
маречков написа:
Продължаваш да се пържиш от завист...
Ти май не разбра? Всичкото дето го писах си беше един вид предупреждение. Никъде не съм написал че ТИ си ги "прибрал". Просто внимавай какво ти дават. Тези дето много "намират" такива неща после като видят дебелия край водят компетентните хора, както сам ги нарече при тези на които са ги продали, подарили, заменили... И се почва една...
За каква завист говориш? Там където работя има близо 240 табла с катодни отводители като тези и подобни на тях. Мога да те уверя че до сега не са хванали крака и не ги изхвърляме. Пък и нямаме такова намерение. А ако ми трябва знам от къде да си купя.
Прикачен файл:
IMG_0447.JPG
IMG_0447.JPG (61.67 KиБ) Видяна 2552 пъти
Та не съм искал да те засягам а само да те предупредя. Решението си е твое.
маречков - специалист
Е така написано вече е друго нещо. Нека заровим закачливия тон и продължим по темата. И да не прозвучи като оправдание, но нито таблото, нито катодния са с неясен произход.

Сега по темата, ако можеш да кажеш дали трябва отделен заземителен кол за катодния отводител или не е проблем да се ползва наличния и общ за инсталацията такъв.
boqn_zara - специалист
http://catalog.obo-bettermann.com/cps/r ... tbs_bg.pdf
http://engineering-review.bg/img/engine ... 006_08.pdf виж страница след 90.Колега като прочете отгоре в сайта на Schneider какво разбра за катодния отводител?То вярно,че сайта е направи си сам но с ток шега и експерименти не биват.Както пише по горе в линковете зависи от класа на защита.Дефектнотокова защита имаш ли.Нищо лично от мен. :drinkers:
маречков - специалист
Понеже професионалната ми насоченост е в съвсем друга сфера, не твърдя изобщо, че знам всичко. Инсталация двупроводна съм правил няколко пъти, къде в апартамента ми, къде на къщата ми на село, по приятели и..., трипроводна също, но такова чудо като това, за което питам не съм виждал дори. Изчетох всичко, картинката ми се изясни, все пак не е китайско писмо. Днес обаче хванах един приятел инженер, който само с инсталации се занимава и го пъхнах в таблото да каже, ако бъркам някъде. За мое успокоение, пък и след няколко клипа дето хидразин е пуснал в една друга тема моя човек каза, че всичко е правилно както съм го направил до момента. За по нататък се разбрахме преди да се замажат нови, стари и всякакви кабели да дойде и да погледне пак.
hidrazin - майстор
Това е добре че има кой да погледне. Ти поне не си самонадеян.
  • 1
  • 2

Тема "За какво служи dehnguard t 275" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: