Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zack - специалист
Привет,
Да ви попитам, какво ви е мнението за този винтоверт. Става въпрос за домашна употреба,
но все пак се търси нещо качествено. В момента в Англия излиза 340 лева, което си е доста
добре, пък и го продават в комплект с някакви битове и т.н., които не е ясно колко ще са стока,
но пак е нещо :mrgreen: Имам кой да ми го донесе от там, та въпросът ми е - да го взимам ли :mrgreen:

Изображение
EDI - майстор
Вземай го, не се замисляй, само една 3 амперова батерия струва толкова пари.
zack - специалист
OMG :?
Сега видях - само бятерията в България е 375 лева :shock: :shock: :shock:
bimbaeco - майстор
Аз си купих такъв от юбилейната, бяла серия от Англия. Излезна ми 370 лева с доставката. В България същият го продаваха за 1060 лева.
zack - специалист
Makita BHP456 ли е това? Гледам, че го продават на същата цена :shock:

Кое ще ми препоръчате - BHP453 или BHP456? Чудя се тия битове и т.н.
в комплекта 453 дали са боклуци или стават?
bimbaeco - майстор
Да, моята е BHP456. Тя е малко по-стар модел и за нея пише следното "This New model BHP456 is the improved version of model BHP452, featuring more compact and lightweight design than BHP452 and more comfortable operation provided by a re-designed ergonomic grip". Не знам как е в сравнение с BHP453, но моята беше без битове. Въпреки че битовете и дисковете, които се продават с такива машини, не са най-доброто качество, тези са все пак "Макита" и вероятно са много по-добри от повечето боклуци, които се продават тук. Която и да избереш, според мен, офертата е супер, като я сравниш с предлаганото тук.
zack - специалист
Цените са чудни, просто вече се колебая кой да взема :mrgreen:

Вие кой ще препоръчате. Май е по-добре да взема този BHP 456,
защото тия битове ги намерих и струват 20 паунда :mrgreen:

http://www.screwfix.com/p/makita-p-6783 ... -set/96659
nikolson - майстор
Имам модела с битовете. Разликите общо взето са следните.
1. 456 е по-нов модел с четириполюсен мотор.
2. 456 е с въртящ момент 50 нм, 453 с 42 нм.
3. 456 е малко по лек 1,6 кг\1,9кг.
В същото време, ако вземеш да си купуваш консумативите, ще ти излязат хубава сумичка, а са наистина много добри.
Също така, винаги ще ти е прибрано, под ръка. Специално битовете захващат много добре винтовете. Не знам защо мислиш, че консумативите не са добри. Имам и циркуляр с диск на Макита, реже чудесно даже фурнировани плочи, от едно време, а там плътността е по-голяма от днешните. Без зачепване. Отрязал съм към петдесетина метра, не виждам разлика, но може и да е защото съм си пригодил линеал. Съответно съм завил винтове, най-вече с един-два от накрайниците, също не виждам наранявания.
bimbaeco - майстор
Въпрос на лично предпочитание е. Аз си избрах BHP456, защото е черно-бяла и защото е в алуминиео куфарче, и понеже битовете си ги имам. Ако нямаш битове, по-добре си купи другата.

Тема "Акумулаторен винтоверт Makita BHP 453" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: