• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
niki_nadj - специалист
stiv1961 написа:
А тези домати какъв ли сорт са :? .
Прикачен файл:
310720132172.jpg
Приличат ми на биволско сърце, но са накъдрени като пъпеши :-D. почти всичките са ми такива...... ама поне са в голямо количество и са едрички :)

Приличат на " домат -круша " много продуктивни , много месести и вкусни.Идеални за лютеница !
много "месо " и малко сок!!!
stiv1961 - майстор
Мдаа, намерих снимка в нета, моите доста приличат на този.
Прикачен файл:
7777_1.jpg
7777_1.jpg (9.25 KиБ) Видяна 3722 пъти
http://www.strelitzia-bg.com/product/77 ... %B5%D0%BD/
А може би ,,домат- круша" и ,,сърцето на Албенга" да е едно и също :?
Благодаря за информацията :)
stiv1961 - майстор
Ето обещаните снимки :)
Прикачен файл:
Прикаченият файл 020820132173.jpg вече не е достъпен
С един рекордьор около кило и половина според мен :)
Прикачен файл:
040820132181.jpg
MMIel - специалист
Бат' Стояне, Тия снимки пресни ли са, Щото аз до втора китка вече съм ги обрал и "немам" почти никаква литна маса :), а на 3-та, 4-та, 5-та и шеста китка почти нямам домат. Много е топло при нас покрай варненско. Една седмица се заоблачи и тръгнаха колтуци, върхове, цвят. Ама сега го дават една седмица пак горещини и крехките израстъци ще изгорят. Или домата вече не е за нашия климат или не съм улучил топлолюбиви сортове.
Чудя се дали ако метна на конструкцията една засенчваща мрежа ще тръгне да расте. Малко ме съмнява, защото знам че домата обича слънце, но не с толкова високи температури, а със засенчващата мрежа ще му огранича много слънцето за да му намаля малко температурата. Дори и на дебела сянка температурата минава максималната температура за растежа на домата. Такива мисли ми се въртят в главата. Иначе като реколта съм много, ама много доволен. Направихме бурканите и имам още много за бране, а колко много изядох. Направо вече не искам да виждам домати :-D Дай боже всеки му.
Svetoslavoff1 написа:
ebahti написа:
Мойте броколи са вече 1 метър , ама само шума..... :?
Ако това те успокоява, и при мен е така:) Ама шумата си я бива - здрави и чисти листа.
По-нагоре писах, че за първа година засяхме броколи, така че не съм наясно кога ще "върже".
Абе вие шегувате ли се и двамата. Четох че разсада се засажда около 20-ти юли....оп вие май сте го сяли за първа реколта, а аз за втора. Я доуточнете датите, че моя е около 10-15 сантиметра висок, а на страни е разперен 15-20см. Ето линк с ръководството което ползвам:
http://www.napoyavane.com/bg/applicatio ... 0%BB%D0%B8
stiv1961 - майстор
MMIel написа:
Бат' Стояне, Тия снимки пресни ли са,
Съвсем пресни, първата е от 02.08., втората от 04.08.
iivanov - майстор
То и аз реших по-кротко да го раздавам с пръскането, ама ето и алтернария си имам, и брашнеста...

Прикачен файл

IMG_20130806_112358.jpg

Прикачен файл

IMG_20130806_112429.jpg
gogotattoo - специалист
Пичове, Просто търся адекватен отговор, не съм умрял нито за фасула, нито за положения труд - просто искам да си обясна феномена. За да не обяснявам давам едно видео - тука има разбирачи и съм сигурен, че ще достигна до истината - току що видях, пред блока едни деца са посадили същия боб и сега гледам една много малка и мъхеста шушулка, но ....

https://www.youtube.com/watch?v=leUoms3hRh8
hidrazin - майстор
Че кой купува семена от Кауфланд? Веднъж и аз сбърках така де ама ще ми е за обеца. Само дето взех някакви китки дето естествено не поникнаха та не е голяма загуба.
:partyman:
infomar
Миналата есен засадих чесън - главите бяха много големи и бели, предполагам също китайски, но продукцията беше великолепна. Учудващо големи глави.
Купих чесънът за засаждане от селският магазин.... :? Тази година мисля пак така да постъпя.
MMIel - специалист
gogotattoo написа:
Пичове, Просто търся адекватен отговор, не съм умрял нито за фасула, нито за положения труд - просто искам да си обясна феномена. За да не обяснявам давам едно видео - тука има разбирачи и съм сигурен, че ще достигна до истината - току що видях, пред блока едни деца са посадили същия боб и сега гледам една много малка и мъхеста шушулка, но ....

https://www.youtube.com/watch?v=leUoms3hRh8
Отговора е много прост :-D Просто това не е боб. Така и не намерих растението което сте снимали, но като го гледам няма нищо общо с боб.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: