• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
И аз само с очила работя, дето си ги нося постоянно.Същия кусур има тази работа като при Иван.Пробвал съм разни допълнителни за да си предпазя стъклата на очилата, ама неудобно, не става работата, та в работилницата имам чифт стари очила и сега ги сменям, като работя.Иначе аспирацията обира 90% от талаша, само при някои операции с някои видове фрезери хвърчи и настрани, понеже аспирацията идва далеч/замислил съм подобрения в тази насока/, но стърготините остават по масата, не се вдигат на горе.До сега не съм имал случай да изхвърчи по-голяма треска от материала.
gogotattoo - специалист
Да дам и аз моята лепта по темата - за протокола имам и диоптър и голям и разнообразен астигматизъм; винаги трябва да работя с очила, а стъклата са ми мнооого скъпи, нищо че и те са пластмасови. И понеже по-голямата час от работата ми е свързана със стружкоотделяне от желязо, рискът е още по-голям. В допълнение на видеото ще кажа, че смених стъкото с 3 мм и стана малко по-леко; иначе, наистина се вижда отлично, стъклото не се наелектризира, но когато все пак се поляпят някакви трици, спокойно се избърсват с мръсната ръкавица. Дано съм полезен - развихрете фантазията си и измислете нещо още по-леко, че и аз да се офайдосам :rock:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NN_mybA-ZBQ[/youtube]
EDI - майстор
Да се похваля с новата с придобивка за колекцията фрезери.Ползва се за сглобка за чекмеджета и за други работи.

Прикачен файл

15133.jpg

Прикачен файл

DSC02821333333333.jpg

Прикачен файл

DSC02819222222.jpg
DSC02819222222.jpg (86.54 KиБ) Видяна 2617 пъти

Прикачен файл

DSC0281811111111.jpg
DSC0281811111111.jpg (77.67 KиБ) Видяна 2617 пъти
ZEDYCUS - майстор
Браво, трупат се "айгътите"(Пещерска дума за инструменти). :-D
Да те питам нещо за прахосмукачката Лавор дето взе, че се заглеждам за по хубава прахосмукачка. Допълнителния щепсел за инструмент до колко вата издържа. И тръгва ли автоматично прахосмукачката, при пускане на другия уред?
Търсих до одеве инфо и не намерих. Цената харесах, има я за 205лв :partyman:
EDI - майстор
Трупам, трупам.Тези дни очаквам още един да дойде. :partyman: Могат да се включват уреди до 2200 вата и автоматично тръгва с пускането на уреда.Има един двупозиционен ключ, с него се настройват режимите. http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product ето я моята, долу има и мануал и проспект.
ZEDYCUS - майстор
Еди, а торбичките каква цена вървят? Супер, тази фирма има и адрес в Пловдив.
EDI - майстор
Да ти кажа, нямам спомен.Обаче стават за многократна употреба.Като се напълни, порваш я, и после с лепенка.Иначе май няколко лева ли да беше торбата, ще те излъжа.
ZEDYCUS - майстор
Ок. Мерси. Утре ще се разходя да я видя на живо. Поздрави. :partyman:
Тани - модератор
Тъкмо ще ходиш, хвърли един поглед и на тази:
http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product

освен по-голямата вместимост, - 20л. , получаваш и един метър по-дълъг маркуч и метална тръба. Ако не те притеснява размера, смятам че ще си заслужава. Аз на нея съм хвърлил око. Актуален остава обаче въпроса с торбичките. Това за мен ще е аргумента, който най-много ще наклони везните при избора.
ZEDYCUS - майстор
Голяма и тежка ми идва малко, но ще я погледна и нея. Ще питам и консумативите на каква цена са. Реално мисля да използвам прахосмукачката за оберфрезата, че много боклук хвърчи и все ситен и неприятен от ПДЧ-то :partyman:
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: