Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MMIel - специалист
Само 4-5 :-D . Капанът за оси се прави от пвц бутилка. Срязва се на около 10 см от гърлото(зависи от бутилката). горната част на бутилката се обръща обратно и се хваща за долната част с телбод. Така осите като влязат не могат да излязат. Напълнете така приготвените капани с бира или оцет и захар(осата се привлича от кисело). Миналата година капаните се сменяха на седмица защото се пълнеха с оси. Тая година почти няма оси и не сме слагали.
докера - специалист
Както съм писал и преди в тази тема - Комфидор му е майката ....
В неделя напръсках десертните и памида - веднага няколко оси , които засегнах пряко , се споминаха , а вчера ги гледах как наближават и бягат веднага ... :wink:
jadai - напреднал
аз със каквото и да го пръскам, няма кой знае какъв резултат ще им се невиди. то и малко оси да останат пак нанасят достатъчно поражения. май по-добре да гледам повече грозде, че хем за мен да има, хем за осите #-o
манихеин - специалист
Единствен вариант - следете полета на осите, търсете гнездата и унищожавайте всичко до крак. Останалото са временни мерки. Ако имате твърде много оси, значи наблизо има гнезда.
kr1100 - майстор
Конфидор а е за 4-5 дни -после пак налитат.
swot - специалист
kr1100 написа:
Конфидор а е за 4-5 дни -после пак налитат.
Не мисля, че си прав. Още в агро-аптеката казват, че е за 14на дни, дори и на самото пакетче го пише. Фюри е за 4-5 дни. Ползвал съм и двете, Кофидор е с по-дълъг срок, но иначе и двете вършат работа.
mitko414 - специалист
Хора,
Не бъркайте карантинния срок със срока на действие на даден препарат.

Конкретно, за Конфидор-- карантинен срок 14 дни, срок на действие : "Отличава се с бърз начален ефект и дълго последействие". Колко е дълго последействието, не споменават :), но е напълно възможно да е 4-5 дни, както е писал kr1100.
докера - специалист
Срока на действие срещу оси и пчели , поне при мен , съвпада напълно с карантинния - 2 седмици :wink: Аз купувам пакетче със съдържание , което се разрежда в 10л. вода , и пръскам на два пъти през 14 дни с по 5л. разтвор.
swot - специалист
докера написа:
Срока на действие срещу оси и пчели , поне при мен , съвпада напълно с карантинния - 2 седмици :wink: Аз купувам пакетче със съдържание , което се разрежда в 10л. вода , и пръскам на два пъти през 14 дни с по 5л. разтвор.
И при мен е така, но явно при други не е. Не пречи да се опита, разбира се :wink:
forski - специалист
Унищожение на гнездата, тази година има много оси, при мен на село преди да започна да ги следя къде се крият и от къде излизат беше голяма напаст!
Направо имах чувството че живея в кошер, до момента съм унищожил близо 10 гнезда, войната е безмилостно жестока и се води със всякакви средства на химическата промошленост :-D :axe:
Нафта, ацетон, бензин и сега в последно време с Райд за летящи насекоми, ацетона и Райда направо ги леквидират на секундата, все едно ги заливаш с напалм :)
Рано сутрин преди да са излезли или по-свечеряване като се приберат, пръскаш смело и като се разжужат се изтегляш на почетно разстояние.И така докато спрът да излизат и да падат.

Тема "Предпазване на гроздето от оси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: