• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
Здравейте Дали има начин на това да монтирам 175 кубиков двигател от мотор Ковровец?
Да знам, че няма да имам задна скорост която е необходима, но просто ми е интересно дали ще стане. Ако някой има снимки на направени мотофрези с двигател от мотор моля за линк.

Прикачен файл

мотофреза.jpg
мотофреза.jpg (105.51 KиБ) Видяна 8004 пъти
iivanov - майстор
Що да не стане? Това си е редуктор и можеш да му сложиш каквото искаш.Ако му сложиш от мотор урал, ще имаш тежък мотоблок, със задна скорост. :-D
estorm - специалист
имам само този :? Верно без задна май не струва. Освен да търся двигател от фреза.
pansim - майстор
Сега ако ми кажеш защо ти е задна скорост на тази миниатюрна фреза????????
Питам сериозно, понеже вече 7-8 години използувам една по-голяма от тази на твоята снимка фреза, БЕЗ задна скорост, и още не съм усетил липсата на движение назад :)
iivanov - майстор
Става със задна и с този двигател,ама трябва да си поиграеш с възела на съединителя. Виж за пример фрезите с 1+1 задна.
iva6ki - специалист
Има начин обаче се преправя запалването и се слага от тракторче
и незнам какъв ти е редуктора понеже двигателя е бързооборотен,
при мен това е проблема.Трябва зъбчатки да преправям.
Като цяло ако имаш възможност си купи макар и малка, аз съм
хвърлил мойта в гаража и неща да се сещам за нея.Има и проблем
с охлаждането, прави се отделен вентилатор задължително с кожух
на цилиндъра. Абе с две думи подарявай/продай на накой и ходи си купи нещо
готово.
estorm - специалист
Не ми се дават 700 лв за двор половин декар но натам отива работато. Благодаря за мненията. Зякривам проекта :sad:
iva6ki - специалист
Колега аз си взех това: http://einhell.bg/?p=2684
за 390 от метро.Малка,четиритактов двигател,харчи малко
и ми става в багажника.единствен минус който мога да отчета за мен е
че е с ремъчна предавка ,но поне за 3 год. от как я ползвам не е
мръднала. :cool:
teon - специалист
iva6ki написа:
и незнам какъв ти е редуктора понеже двигателя е бързооборотен,
...двигатела си има скоростна кутия/редуктор/...ама тия работи се правеха едно време когато все се намираше някой познат стругар/фрезист в предприятие...сега ако трябва да даваш пари за всичко, незнам...от друга страна оня ден като се загледах по фрезите в магазина, останах шокиран...ми те като детска играчка - редуктора направен от газено тенеке,вала и мотиките в най-скоро време ще ги заменят с пластмасови...
pansim - майстор
teon написа:
..от друга страна оня ден като се загледах по фрезите в магазина, останах шокиран...ми те като детска играчка - редуктора направен от газено тенеке,вала и мотиките в най-скоро време ще ги заменят с пластмасови...
Самата истина. Качеството е много надолу! Ако ви е необходима фреза да си вършите работа, а не само да си мислите че имате, бягайте от тез метро и подобни вериги
  • 1
  • 2

Тема "Направа мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: