• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Ако е това с червените цветове си е боб. Кара до късна есен и е много едър. Не му знам името. И аз садя такъв, но много му окапват цветовете и ражда много малко при моите условия. Ама жената го сади за красота около беседката, и ражда колкото за семе и салата за бъдни вечер.

П.П. намерих го http://снимки.вискяр.com/displayimage.php?pid=140
gogotattoo - специалист
на Мдаааа, точно това е бобът; като го ядох от магазина беше много вкусен и затова реших да го посадя... Ние да сме живи и здрави :)
ivanovbg - майстор
За съжаление оптимално ражда само в Родопите и Странджа планина. По добре си купи от там.
mirix - специалист
stiv1961 вземал си семето от кауфланд по 6 ст. пакетчето. И аз имзм такъв сорт. Раничко става не е с лоши вкусови качества, само където е ръбесто и няма търговски вид
gogotattoo - специалист
Колеги,
Днеска намерих точния консултант - значи, тези сортове боб са специална селекция за ядене и са с добри вкусови качества; НО НЕ ДАВАТ ПОКОЛЕНИЕ; нещо като катър или муле - дава едно поколение с добри качества, но това поколение не може да се размножава.... Тва е - една бука за наука!
hidrazin - майстор
Еее... Аз помислиш че си купувал семената. Явно съм пропуснал. Щом е хибрид няма нищо да излезе.
:partyman:
iivanov - майстор
hidrazin написа:
...Щом е хибрид няма нищо да излезе.
Но опитите могат да продължат. :-D :-D
hidrazin - майстор
Да, могат. На бабата преди много години една комшийка и беше дала разсад домати направен от семена оставени от хибриди. надминаха всички останали - буйни, тъмнозелени, цъфтят и не вързват. По-скоро на върхът вързаха по 1-2 сгърчени доматчета. Стеблата в основата бяха станали дебели 3-4 сантиметра че се наложи да ги сека с една брадвичка. Такова чудо не бях виждал. :shock:
stiv1961 - майстор
mirix написа:
stiv1961 вземал си семето от кауфланд по 6 ст. пакетчето. И аз имзм такъв сорт. Раничко става не е с лоши вкусови качества, само където е ръбесто и няма търговски вид
Не съм купувал семе, моят човек ми даде готов разсад и ми каза, че ще имам добра реколта... за което му благодаря :)
MMIel - специалист
Да купуваш семена си е бошлаф работа. Както споменах по напред в темата - за първа година се занимавам с градината до сега само съм гледал, но такова чудо не съм очаквал. Купувам си семена от агро аптека, сорт "розов гигант", ако въобще има такъв сорт. А от тях излизат - някакви малки розови доматченца и някакъв червен гигант гладък с тегло около 500 гр. на парче. Оставих един домат за семе. Дано не е някакъв хибрид, че да излезе нещо догодина. Не че ми хареса, но на жената много и хареса. Според мен доматът трябва да има леко кисела жилка, а според жена ми доматът трябва да е сладък. Може и аз да съм сбърканият ама не мога да си пия ракията със сладка салата :partyman:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: