Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте.
Тъй като ми остана едно излишно трафче от полятия ми Кенууд, базиран на СТК, реших за пръв път да се пробвам с Хоби кит (СТК 4241) от Елимекс.
Имам следните въпроси:
- Тъй като трафа ми е 2х47 неизправен, а СТК-то го дават до около 55волта, след изправянето ще мога ли да съм горе долу в този диапазон?
- Къде отива средната точка на трафа? Гледах схема за връзване, средната точка отива маса (че това си е жив плюс) на корпуса (?) и после след кондензаторите и 2та резистора, се взима пак от маса (корпуса?).
- Останаха ми кондензатори от Кенууда 4700uF 75 волта, ще ми вършат ли работа?
- Ако случайно успея да подкарам платката, после как стои въпроса с потенциометър за усилване? След входния сигнал ли се слага ?
- Гледам, че има заготовки за защити, какво представляват те?

Да добиете представа за Хоби кита, който смятам да взема - http://elimex.bg/userfiles/editor/file/ ... 9_K086.pdf .

Благодаря ви предварително!
miroton - майстор
Пи изправянето и филтрирането напрежението става 66волта така ,че това стк не ти върши работа.Кажи трафа колко вата е.
Трафа ми е 280W. Кажете ми някакъв усилвател, който става за този траф? TDA не стават, STK не става... Какво остана? Имате ли някакви предложения? Схеми? Благодаря.
miroton - майстор
Какво ти трябва по точно схеми или готов модул.
geordgeo - специалист
При толкова ментета на пазара, STK-то не е най-удачния избор - гърмят на поразия, виж, ако е свалено от читаво устройство втора употреба, по-имаш шанс да подкараш някой от тях... Но захранващото ти напрежение е доста високо и не знам от къде ще намериш точно за него модел на работещ чип, порови се из нета, има мноооого (други) схеми и схемни решения :)

Тема "Въпрос за усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: