• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
genata6 - специалист
Знам ,че темата е приказвана но искам да попитам +/-
по проект с хубав и качествен вид на така наречената полу фабрикат къща
цената как ще бъде !
А здравина как ,че е колко години +/- ще издържи !
Имали - при отопление през зимата и какви са най големите - !
А цената каква е ако реално ми излиза на една тухлена къща да си е построя
предпочитам по бавно но да си е тухлена , ако цента е на половина бих се замислил !
Чакам съвети .
boretobobo - специалист
Здравей мога да ти кажа със сигурност монолитната къща ще ти излезе от 110 до 140 евро
на квадратен метър.
Материал труд за 4 месеца е на груб строеж до покрив + керемиди и улуци.
А сглобяемите май цената още им е височка според мен.
Иначе са красиви и много уютни особено ако е с големите трупи тип руска вила.
Мисля че цената е около 200 250 евро на квадрат.И това е 2 до 3 стай и кухненски бокс.
genata6 - специалист
Леле ако е на такава цена ще е монолитна хем вечна хем истинска !
swissmad - специалист
Нищо вечно няма -особено като дойде бай-мангал да ти я строи.Иначе съм виждал реклама на фирма която строи с тухли и бетон по 80 евро на квадрат с материалите.
boretobobo - специалист
swissmad написа:
Нищо вечно няма -особено като дойде бай-мангал да ти я строи.Иначе съм виждал реклама на фирма която строи с тухли и бетон по 80 евро на квадрат с материалите.
ха ха :-D Какво слагат за 80 евра на квадрат 15 години се занимавам с материали знам и колко
зимат бригадите тетакава цена нема или зимат само за арматура и бетон
swissmad - специалист
Обаждахме се с комшията на дадения телефон защото се зароди спор между нас-аз казвах ,че сигурно е само работата 80 евра без материалите ,а той ,че е с материалите.Оказа се ,че той е прав.80 евра с материалите до груб строеж.Е смятай как ти правят къща тия.
ArturDent - Почти Безобиден
Е80 на РЗП.
Цената е напълно постижима и реална, но:
- Първо си изясни какво е РЗП за строителите. Писал съм го поне 10 пъти във форума.
- Цената включва ли покрива?
boretobobo - специалист
ArturDent написа:
Е80 на РЗП.
Цената е напълно постижима и реална, но:
- Първо си изясни какво е РЗП за строителите. Писал съм го поне 10 пъти във форума.
- Цената включва ли покрива?
Със сигурност е без покрива а и основите 80 евра но после ти казват по 1.3 може и да има такава цена но все пак ги питайте и какви материали влагат.
swissmad - специалист
Обаждането бе заради спора, иначе нямаме намерение (поне засега) да строим . Ма мен понеже ми се видя ,че е евтино за масивен строеж на тази цена .
genata6 - специалист
Със две думи някой имали реализиран проект с полуфабрикат вила и ако да да споедели и да даде инфо и фото
  • 1
  • 2

Тема "Сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: