От мобилни телефони до цифрови камери
VLADO66 - майстор
Не знам как ама имам един гаден вентилатор на усилвателя който се чува понякога като му дам газ и някой спре да пее и свири :)
ge6aaaa3 - специалист
kolev_k написа:
VLADO66 написа:
на мен киното ми е 700W от които буфера 280W.
Ухааа...Абе тея китайци как ги докарват тея мощности за домашна употреба.Ех блажени са верующите.
И същите тези 700W са захранени от захранване 200W, а останалото е от енергията на вакума изглежда...
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Не знам как ...
Я кажи модела? А вентилатора се смазва, подменя...
:partyman:
VLADO66 - майстор
Модела отдавна не го продават.Така си бръмчи от бебе,но се пуска след като увелича над 1/3,а много рядко го слушам над толкоз щото трябва да отварям прозорците :-D
hidrazin - майстор
Ти кажи модела за да видя колко му е реалната мощност. Не ми дреме дали го произвеждат. То днес всичко е еднодневки.
hidrazin - майстор
По спецификации:
Прикачен файл:
Спецификации.jpg
Усилвателя е изпълнен с 4бр. интегрални схеми STA508 с мощност 2х80W. Захранването е импулсно с KA1M0880B и дава 36 волта като се изправя с диод D20LC20U който е 20А. Та значи имаме 36х20=720W. Реално обаче този диод едва ли ще устиска този ток. Да приемем че е 15А и получаваме около550W. Да не пренебрегваме и загубите във вид на топлина и други. Не случайно колегата спомена за вентилатор в уредбата. нали точно тази топлина отвежда. :)
Според мен би могъл да разчита на еди 50W за всеки преден, заден, център и 100W за суббуфера. Общо около 350W.
Дано не му се налага да сменя крайно стъпало защото чипа е в корпус S036 - един такъв дребен за SMD монтаж с 36 крака. Когато гръмне си заминават и част от пътечките по платката и едва ли някой ще се навие да го ремонтира. Аз направих тази глупост. Оправих го ама повече няма да повторя. :sad: Иначе чипа е някъде около 12-13 лева (единия).
Ето тук съм качил сервизното описание за VLADO66 да си го изтегли ако мисли че може да му потрябва.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=3MKrJ ... aBa1658403
Лек ден.
boqn_zara - специалист
Темата малко се измества.Първо трябва да обясним защо скъпите и много качествени колони са в дървени кутий и защо в звукозаписните студия всичко е в коркова облицовка пък тогава да говори,че hidrazin не разбира защото му написа истината,че качество няма да получи а само пищене. :-D :?:
VLADO66 - майстор
Хидра,благодаря че си си направил труда-вчера точно го четох прикачения файл.А относно колоните-боксовете на най-качествените които съм слушал бяха направени от мрамор :)
hidrazin - майстор
:) Няма защо. По принцип целта е на няма резонанс и да се отделят обемите - този на стаята/помещението и този на озвучителното тяло с плътна и непропускаща звук преграда. В случая с картона нещата само ще се влошат. Разбира се там може да се монтират високи и евентуално среди (зависи на колко са срязани) като се вземат мерки да се изолират обемите.
Успех на всички!

Тема "Тече ремонт, как да си озвуча хола и всекидневната?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: