• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
naB4o - специалист
И както казахте, зависи от разликата в скоростния индекс на гумите в момента, и на тези предписани за конкретния автомобил.
А иначе GPS-а съм забелязал, че е прав и отчита точно.
Junak - майстор
Абе за приплъзване на гумите никой ли не е чувал :? Интересно, защо се износват тогава :?
Mc Queen - специалист
naB4o написа:
И както казахте, зависи от разликата в скоростния индекс на гумите в момента, и на тези предписани за конкретния автомобил.
А иначе GPS-а съм забелязал, че е прав и отчита точно.
Съгласен съм с теб, но тогава разликата ще е по-голяма.
Аз ползвам гуми с размер предписан от завода производител, и разликата ми е 4-7км ( прогресивно на скоростта ).
Junak написа:
Абе за приплъзване на гумите никой ли не е чувал :? Интересно, защо се износват тогава :?
Ами да.
Прав си.
При мен много често се е случва на GPS-a скоростта пише 2км.
А на скоростомера 60км. :-D :-D :-D
Chefo77 - майстор
Ооо, и на мен ми се случва зимата върху леда ... на 4-а и 5-а гуми въртя, голяма мощ, голяма работа :)
KingLin - майстор
Следователно карате коли с предно. На тия със задно скоростомера е закачен на предните гуми :)
jekasus - майстор
На "Волгата" беше на скоростна кутия :-D
Днес проверих с три различни GPS, средно 5 км разлика до 120 км/час. Не знам, дали ми отговарят гумите за колата, ама не ми и пука. :-D
DMN - майстор
По принцип навигацията отчита точно. При мен също има разлика от показанията на скоростомера и навигацията, скоростомера отчита с около 3 км/ч. повече. Може да зависи и от това, колко са надути гумите. А иначе съм взимал моята навигация с мен по време на полет със самолет. На някои самолети в пътническия салон има монитори с информация за външна температура, височина, скорост и т.н. Разликата в отчитането на скоростта на моята навигация и тази на самолета при скорост около 850км/ч., беше 1км/ч. Грешка имаше обаче във височината с около 500м., но за скоростта му имам пълно доверие, стига да има обхват :-D
Pavkata_svt - специалист
И моята с точните гуми дава разлика с 5 до 7 км/ч при 100км/ч.
  • 1
  • 2

Тема "питане за навигация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: