• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
Todi7 - специалист
pansim написа:
Може и да ти помогна с инвертора. Ремонтирам ги. Дано не е напълно съсипан от предния "майстор" Не си давайте инверторите на всякакви телевизионни техници. Тзи техника е специфична и са малко хората които разбират от тях.
Пиши на ЛС, да не спамим темата.
Благодаря колега за предложението!
Друг колега ме свърза с майстор от Ст.Загора,така че ...отбой за сега.
П.п.Бъдете здрави колеги и пазете очите,пък и ръцете :drinkers: че да не треперят :yawinkle:
pansim - майстор
Да, добре.
Само че имай едно наум - колкото повече хора се учат на твоя инвертор, толкова по-труден става след това ремонта.
Дано не се наложи след втория майстор да идва при мен.
Успех! :partyman:
Synthy - специалист
Какво мислите за този електрожен: Deca DOMUS 171 E - 160 А
300лв. е. Пише, че е италиянски, с термична защита. Намира се и втора употреба на добри пари.
Прочветох в темата, че електрожена е по-универсален уред отколкото телоподаващото. Правилно ли съм разбрал?
dragozow - майстор
Обикновен електрожен с траф и алуминиева намотка. Ние ги внасяхме преди време, като цяло е здрав, но с повече от 3.2 мм електрод ще те изнерви. Ако цената те устройва го взимай ама го пробвай.
teon - специалист
...не е ли по-добре тогава да търси една 'Кракра'?...поне нямат термична защита :mrgreen:
gogo7777 - майстор
Ами по-добре е. Кракрата си е приличен електрожен. С него и на екватора да заваряваш няма да имаш проблеми. Замисли се за инверторен електрожен, те са друга бира и вече не са чак толкова скъпи. Щото ако изобщо намериш някой да продава Кракра, то няма да е хич евтина.......Аз имам 160А Кракра и няколко инвертора, но с пернишкото чудо не се разделям. Само като я гледам в гаража и ми става едно мило на душата :-D .
Има едно предимство пред всички други инверторни електрожени.........когато някой пишман майстор съсед ми поиска да му услужа с електрожен давам Кракрата без колебание. Има един редовно я иска и си идва направо с количката (РК1) :-D
dragozow - майстор
teon написа:
...не е ли по-добре тогава да търси една 'Кракра'?...поне нямат термична защита :mrgreen:
Доста по-добре.
agj - майстор
teon написа:
Не е по добре!На цената на нова Кракра има инвертори които ще вършат много по добра работа!С инвертора може да се заварява с почти всички видове електроди !Кракара- та може с рутилови и евентуално чугунени. За мен е морално остаряла!
agj - майстор
Synthy написа:
Какво мислите за този електрожен: Deca DOMUS 171 E - 160 А
300лв. е. Пише, че е италиянски, с термична защита. Намира се и втора употреба на добри пари.
Прочветох в темата, че електрожена е по-универсален уред отколкото телоподаващото. Правилно ли съм разбрал?
Всяка заваръчна машина или по точно метод ,има предимства и недостатъци !Едва ли може да се определи кое по универсално и кое не!На ако говорим за домашно ползване за мен също електрожена е по добре от телеподаващото!НО трябва да уточня че говоря за инверторен електрожен а не за този който си избрал!Ако пък инвертора освен като електрожен може де се ползва и като аргон т.е.TIG това е най доброто за домашния майстор, само че метод TIG е доста по труден за усвояване отколкото електрожена(MMA) и телоподаващото (MIG/MAG).
Synthy - специалист
Хъм... разколебахте ме. Повече от 150лв. за да се уча и да си направя нещо в двора не ми се дават. Затова и гледам този дека домус втора употреба. Инверторите са повече пари, а евтините силно се съмнявам, че ще изкарат амперите, които пише че могат. Кракра са доста по-скъпи, дори употребявани. Има и трети вариант.. да взема да си навия един трансформатор и с него да заварявам (с електрониката и електричеството нямам проблеми), ама.. не ми се занимава. Предпочитам нещо готово.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: