• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batman - специалист
Моля за съвет за направата на желязана ограда върху терен с голяма денивелация.
Върху терена е отлята подпорна стена, която смятам да използвам за ограда. За съжаление тази стена не е направена на стъпки (фиг. 2). Въпросите ми са:
1. Възможно ли е оградата да бъде направена по начина изобразен на фиг. 1?
2. Къде в София е най-изгодно да се купят железни профили за направата на оградата?

Благодаря предварително.

Прикачен файл

fig2.jpg
фиг. 2.
fig2.jpg (24.96 KиБ) Видяна 7530 пъти

Прикачен файл

fig1.jpg
фиг.1.
fig1.jpg (22.6 KиБ) Видяна 7530 пъти
VLADO66 - майстор
При първия вариант все едно че нямаш ограда при положение че височината на стъпките е над 1м.Големите фирми за желязо си имат сайтове.Ако търсиш квадратни тръби гледай да са най-малко 2мм. дебели.
batman - специалист
Схемата е условна и се извинявам за качеството й. Не съм измервал точно денивелацията, но е голяма. Не мога да кажа дали ще се получат стъпки над 1 метър. Никак не ми се занимава да отливам допълнителни стъпки (подобни на тези изобразени на фиг. 2). Нямам нито време, нито излишни пари за това. От друга страна всичко, което съм гледал като огради изглежда по този начин.
Предложението от фиг. 1 е по-приемливото за мен решение, стига да няма някаква технологична, функционална или естетична пречка. По този начин съм виждал да изглеждат само парапетите по стълбищата.
boretobobo - специалист
При фиг.1 ще намалиш и от метала просто подравни основата от долу ако има нужда.
Набий анкер болтове с планки НИВЕЛИРАНИ и после само заварявай И студена бира :partyman:
batman - специалист
Не мисля, че ще се намали метала с кой знае колко, с другото съм съгласен. С анкери ще действам.
Сега проучвам от къде най-евтино да закупя материалите, но нещо не спори.
boretobobo - специалист
Нарисувай каква искаш да е оградата примерно и с какъв размер материали ако си наясно а аз щети дам цена. Това го знам
batman - специалист
Смятам да е от желязо и да се пробвам сам.
boretobobo - специалист
Така де нали искаш цена на материал
batman - специалист
Схемата като на фигурата. Материала кухи квадратни метални профили с размери 20х20х2, височина 1.5 метра на всяка пръчка, 9 пръчки на метър. Общата дължина на оградата 43 метра. На всеки 2-ри метър метален стълб 60х60х3 с височина 1.5 или 1.7 метра, общо 21 стълба. За напречни профил 30х20х2, 2х43 метра. Накакви капачки за тънките пръчки и метална декорация за дебелите.
boretobobo - специалист
За тези 60 60 виж как искаш точно ако е 1.5м нямаш фира един профил е 6 м
20мм/20мм 1.95 м.л 30мм/20мм 2.45 м.л 60мм/60мм 7.85 м.л.
  • 1
  • 2

Тема "Ограда на терен с голяма денивелация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: