Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Каналски написа:
Леле , ако с Телефон стане ясно, това ще е друга България :)
:? И ти си прав. Само дето на briko тепърва му предстои да разбере.
:partyman:
briko - специалист
:) Длъжен съм да пробвам, нали. Водата ми е много необходима за хасиендата, комшиите са добри хора дават, но друго си е да завъртиш крана и :rock: Този път съм го минавал, но доста време мина от 96г. тогава беше много трудно с администрацията, сега имам чуството, че изпълнението е по трудно. Благодаря на всички, идеи приемам винаги, пък и аз ще пиша как вървят нещата.
briko - специалист
И още нещо....как се монтира тротоарен кран, след като няма тротоар ? От моята страна на пътя са прокарвали някакъв кабел преди години и тротоара не е възтановен, само пръст и насипи.
Каналски - специалист
Тротоарен е образно казано, идеята е да има Спирателен Кран извън границите на Имота. Т.е. ще се мотира след някакаква въображаема линия на бордюра в посока към оградата където може ... А около охранителното гърне ще се сложат 4-5 плочки/бетонови тухли/пътни ивици да се вижда и стабилизира.
briko - специалист
Ба....ах ма....му, по чертеж и одобрени документи трябва да има тръба по средата на пътя и от там да се хване водата, а дефакто няма??? Най близката тръба е на двадесет метра и ето ти прецакване с паричките :x Още не са обявили сумата, но е ясно кой ще е прецакан.
VLADO66 - майстор
През целия път ли я търсихте?Понякога подземния кадастър има отклонения и може да не е в средата.
briko - специалист
VLADO66 написа:
През целия път ли я търсихте?Понякога подземния кадастър има отклонения и може да не е в средата.

Точно където е парцела/ на края на селото/ нямало. Края на тръбата е на 20 метра от лицето на парцела, това са думите на местния водопроводчик, между другото и последните къщи са там до края на тръбата и после съм аз и други празни парцели, а по документи трябва да има, даже преди да купя парцела направих проверка във ВиК, там отвориха картите " има вода, не се притеснявайте" казаха служителите, след време одобриха и плановете за присъединяването "шахта на 4 метра от отклонението" но тръба точно там намало. Правиш си едни сметки, абе задължително се объркват. Колко ли ще ме цакат за тези 20 м. ?
VLADO66 - майстор
Зависи каква тръба ще те накарат да заровиш.Иначе-една машиносмяна на багера,кубик пясък,работа за 2-3 човека,евентуално ТСК ,между 400 и 600лв. без тръбата и фитингите.
stenmark - специалист
Зависи,може да накарат да направи нов водопровод.Води се 3категория/проект,надзор и т.н./ и накрая да го накарат да им го подари писмено.Мен така се опитаха да ме прекарат и аз им теглих една майна и със декларация се отказах от техните услуги.Това става въпрос за село което няма канализация.Дано минеш както каза Владо.За един ден можеш да се оправиш,20м не са много.

Тема "Присъединяване към ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: