Всички въпроси за вилата.
yancho_lud - специалист
Здравейте, взех си от село една стара каручка за да си я сложа в дворчето. Каручката е в добро състояние и е боядисана в зелено. С времето боята се е понадула и олюспила на места. Днес с помощта на метална четка и дрелката свалих по голяма част от старата боя. Сега пред мен стои дилемата как да боядисам каручката. На мен ми се искаше да я мина с тъмен орехов лак, но за целта трябва да сваля всичката боя, а има места на които боята отказва да се махне колкото и да я търкам с дрелката. Търся от вас идеи как да я боядисам, с какви цветове. Много ще ми е интересно ако някои има подобна каручка в двора си и я е направил красива да пусне някоя снимка(тези в гугъл ги гледах, ама там са много нарисувани, а това не ми е сила). Също да попитам знаете ли някои начин как да махна останалата боя от дъските? Има ли накакъв препарат примерно, че с триене явно не става?
big_death - специалист
Останалата боя я махни с пистолет с топъл въздух и лакирай с лак на водна основа .Може и по тъмен , а може и само лак пробвай !
yancho_lud - специалист
Аз писаните каручки съм ги намерил, но както писах не ми е в способностите да го направя това. Мисля да пробвам да махна боята с пистолет за топъл въздух и ако стане ще я мина с лак. Ако все пак някои има красива каручка, ще се радвам да сподели снимка с нас
shotik - майстор
Тази е каручката на брат ми :

Прикачен файл

P1090177m.jpg

Прикачен файл

P1090178m.jpg

Прикачен файл

P1090179m.jpg

Прикачен файл

P1090180m.jpg

Прикачен файл

P1090181m.jpg
yancho_lud - специалист
Много е красива, май ще трябва да потърся някой приятел да ми нарисува и моята
shotik - майстор
А ти ще я покажеш ли в какво състояние сега е каручката ?

Ако дъските са сравнително гладки ,може да опиташ с цикла да свалиш боята,а за грундиране ,за да се получи равна повърхност ще ти пиша какво си спомням от 1978 г.
Моя майстор -дърводелец китваше шперваните плоскости с маджун,като си го правеше от винервайс и безир,пластичен и със шпакла го нанасяше върху плоскостите/вратите/.
Дали ще опиташ тази технология или друга ,това зависи от теб ,какво ще избереш.
За рисунките ,може да си избереш някакъв модел,да направиш шаблони и да пръскаш или мажеш в тях това ,което ти е харесало.
yancho_lud - специалист
Ето снимки на моята каручка, малко се позабавиха ама много работа.
Изображение
Изображение
Изображение

Тема "Боядисване на каручка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: