• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Аз големите домати ги бера когато отгоре цвета е по светъл отколкото отдолу. Имат великолепен вкус и консистенция. Ако изчакам да си стане плътен цвета и на мен доста ми сладнят. И иначе най обичам ракийката с домати чери - Аля. Възкиселки и с много силен аромат.
hidrazin - майстор
MMIel написа:
Според мен доматът трябва да има леко кисела жилка, а според жена ми доматът трябва да е сладък. Може и аз да съм сбърканият ама не мога да си пия ракията със сладка салата :partyman:
Не си сбъркан. И аз не обичам сладки домати.
:partyman:
iivanov - майстор
Сладоста на домата се неутрализира с плочка сирене, но това е за "готварство и туршии " :partyman:
Krass - майстор
Смилянският боб изглежда точно така.
stiv1961 - майстор
Малко консерви и от ,, чери"- то :)

Прикачен файл

110820132188.jpg

Прикачен файл

110820132189.jpg
infomar
Искам да питам, когато пръскате със СТОМП (или подобни) превантивно против трева, после след време разкопавате ли напръсканото място?
По принцип са ми казали, че напръскано с подобни химикали не трябва да се разкопава, защото се губи ефектът на СТОМ-па. Да, ама ако почвата се втвърди много? Ще има ли проблем, ако от време на време се разкопава плитко?

Аз опитах тази година със засаждане на чесан и лук - есента го засях и сега чакам до седмица две да го извадя. Стана чудесен едър чесан и много едър лук. До момента въобще не съм разкопавал нито чесана нито лука. Почвата е сравнително мека и ако стъпиш в нея, кракът ти потъва 2-3 см.
С поливане заглаждам ако са се появили цепнатини в почвата.
Комшиите се пребиха да копат и плевят през седмица, че то много валежи бяха. Периодично ако се появи някой стрък трева го оскубвам на ръка, но това е инцидентно. Пръскано е преди засяване със СТОМП.
Johny - майстор
Е сега да не си копая пипера ли, защото съм пръскал със стомп?! Прекопавай и се не бой.
nikolson - майстор
Добре де. Кога успявате да се включите? Аз от тия дъждове не мога да вляза в градината. А тревата почнала да се увеличава.
infomar
nikolson написа:
Добре де. Кога успявате да се включите? Аз от тия дъждове не мога да вляза в градината. А тревата почнала да се увеличава.
Там където съм пръскал със СТОМП - пипер, домати, патладжан.... лук, чесан... трева нямам дори и след всички дъждове.
Johny написа:
Е сега да не си копая пипера ли, защото съм пръскал със стомп?! Прекопавай и се не бой.
Искаш да кажеш, че ефектът му се запазва и след разкопаването ли? Леко се съмнявам...
Ако някой има опит да сподели.
Johny - майстор
Аз ти говоря от опит.
Почвената влага си прави каналчета, чрез които излиза на повърхността и се изпарява. С прекопаването се прекъсват тези каналчета и влагата се задържа по-дълго. Освен това в рохка почва растенията се развиват по-добре. Тези дни ще ти снимам моят пипер. Два пъти го прекопавах и нямам никаква трева. Като казвам прекопавах имам в предвид, че просто разчупих образувалата се коричка от дъждовете.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: