Здравейте, аз отдавна посещавам форума, обаче сега намерих време да се рагистрирам и споделя с вас някои премеждия. И по конкретно, преди известно време си купих горивна камера за вградане с водна риза. Поръчах си я с извод за димоотвод с диаметър 230мм, защото големината на комина ми е 250мм * 250мм и от тук почва дилемата ми. Как се намира димоотвод (кюнец) с диаметър 230мм?:? ( Не сам привържаник на така наречените меки връзки)
Парво се разрових в нет-а и като званнах на едни от водещите фирми за камини ми казаха че имат само ф200, и не произвеждат по гоеми. В една от фирмите намираща се на бул."Васил Левски" 113 намерих, димоотвод ф230, от поцинкована ламарина с дебелина 0,6мм на скромната цена от 103лв линеен метър.( не посмях да попитам за цените на колената). На мене ми трябва 2м + 2 колена. Накрая се отказах от търсенето по магазините отидох в един цех и ми згънаха две тръби по 1м от ламарина с дебелина 2мм. за по 35лв едната
и ето го резултата. Предсто и му реконстоиране но за сега е така 
Парво се разрових в нет-а и като званнах на едни от водещите фирми за камини ми казаха че имат само ф200, и не произвеждат по гоеми. В една от фирмите намираща се на бул."Васил Левски" 113 намерих, димоотвод ф230, от поцинкована ламарина с дебелина 0,6мм на скромната цена от 103лв линеен метър.( не посмях да попитам за цените на колената). На мене ми трябва 2м + 2 колена. Накрая се отказах от търсенето по магазините отидох в един цех и ми згънаха две тръби по 1м от ламарина с дебелина 2мм. за по 35лв едната

Прикачен файл
IMGP1011.jpg (192.76 KиБ) Видяна 4966 пъти