• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
и това
Прикачен файл:
Picture 059.jpg
Picture 059.jpg (35.77 KиБ) Видяна 3755 пъти
на тази снимка е врътнат потенциометъра за тока /КЗ/ . Пробвах ,и .. дали сработва обратната връзка ,за ограничаване на тока/сигнала подаван от шунта/ ,като симулирах и подавах през резистор ,различни по стойност :cool: миливолти -КЗ се мени прилично
Последна промяна от andro440 на съб авг 10, 2013 12:24 am, променено общо 1 път.
nikolaytatarov - специалист
andro440 написа:
и това
Прикачен файл:
Picture 059.jpg
До последно си мислех че нещо му има на този осцилоскоп,но сега картинката е перфектна
andro440 - майстор
nikolaytatarov написа:
andro440 написа:
и това
Прикачен файл:
Picture 059.jpg
До последно си мислех че нещо му има на този осцилоскоп,но сега картинката е перфектна
:) :) :) :)
pansim - майстор
На 9 и 10 краче, към маса постави по един резистор 1 кОм.
И аз си мислех, че осцилоскопа нещо не е наред, ама...сега вече е друго.
kle500 - специалист
Здравейте,
днес пуснах БУ по мостова схема с TL494 и TC4420. Таз осцилограма на гейта на транзистора добре ли е ?
Тези отскоци около нулата намаляха при включване на съпротивление 3 ом в първичната на разделителния траф. Да пробвам ли с различен брой навивки на трафа. Сега са 28 бр. Ползвам схемата без товарните съпротивления от 50 ом .

Прикачен файл

diag.JPG
diag.JPG (59.67 KиБ) Видяна 3726 пъти
Здравеи ,коя схема си започнал?Внеси малко яснота и тази осцилограма не е от геита на транзистор
andro440 - майстор
nikolaytatarov написа:
Здравеи ,коя схема си започнал?Внеси малко яснота и тази осцилограма не е от геита на транзистор
Здравей "nikolaytatarov",..Здравей и /kle500'/...покрай тая Тл-ка се бях вкарал в приключение ,но накрая ,след толкова опити и следване на съвети ,нещата ми се изясниха -при мен проблема ,че не се получаваше графиката си беше от самата схема -хем всичко се регулира и работи ,а в същия момент меря криви осцилограми ../аз не съм спец в силова електроника и не си крия /
затова ,най добре е да споделиш схемата -не мисля ,че които разбира ,ще копира нещо или /ала бала /...за да я криеш .НАПРОТИВ ,когато няколко човека погледнат и изкажат мнение се стига до разумно решение .тази твоя осцилограма е мерена ,най вероятно на двата гейта .или на изходите на тл -ката
andro440 - майстор
kle500 написа:
Здравейте,
днес пуснах БУ по мостова схема с TL494 и TC4420. Таз осцилограма на гейта на транзистора добре ли е ?
Тези отскоци около нулата намаляха при включване на съпротивление 3 ом в първичната на разделителния траф. Да пробвам ли с различен брой навивки на трафа. Сега са 28 бр. Ползвам схемата без товарните съпротивления от 50 ом .

по подбна схема ли работиш
Прикачен файл:
20073221116100.gif.jpg
kle500 - специалист
Правил съм ги по схемите от ръководството на Skif от този форум.
http://www.electrik.org/forum/index.php?showtopic=12292
От подписа може да се изтеги новата инструкция.
Конкретно задаващият генератор е по схема №2, а изходното стъпало е по №3.

Прикачен файл

111_02.jpg
Може да си поиграеш с броя на навивките и да пробваш различни феритни пръстени,не със всички сигнала е добър.
пиши каква е консумацията на схемата че я дават да консумира много малко.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: