Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Мда, бардака ще си каже думата, дали звукоизолират блокчета :-D
Гечев да пусне адреса да ходя да пробвам :-D
gechev - специалист
Егати бързаците. Аз за какво правих големи отстъпки. С вяра в утрешния ден. Все още всичко е строеж ама стига, че оспамихме на човека темата. bobson4e, извинявай ама съм по много лекото строителство. :)
За лекото строителство лошо няма :cool: само дето много мразя да ми чукат на кухо стените. Гипсокартона го ненавихдам, окачени тавани също. :? Подобни неща ще избягвам със сигурност при строежа!
Като гледам може би ще избера варианта на kavi67 " '4-ка' или 'поротерм' (25-ца) + вата(примерно 8-10см) + 'клинкерни' тухли (единички) - виждал съм такова изпълнение,и много ми хареса!" Щом казвате и е необходимо и за изолация ще помисля!
Кажете сега за отоплението и охлаждането некоя дума, че то май ще е най-сложно. Па и както съм я предвидил тая къщурка към 400 квадрата РЗП все ще трябва да се топли и охлажда. :datz:
gechev - специалист
Не чукат ли на кухо стени ще чукат на кухо после джобове. :lol:
jekasus - майстор
Още един луд с голяма къща..........недовършена :-D
jekasus :axe: не така с лошо. Дано да не си прав. Приемам критика ама нека поне да бъде градивна. Кажи какви са ти доводите.
VLADO66 - майстор
bobson4e написа:
jekasus :axe: не така с лошо. Дано да не си прав. Приемам критика ама нека поне да бъде градивна. Кажи какви са ти доводите.
Джеки може би искаше да ти каже че си се отнесъл към патриархалната традиция на триетажната къща,събираща цялата фамилия,която в един момент/когато птичките отлетят/ остава празна и се живее само на първия етаж. :)
jekasus - майстор
В мазата, че зимата по-малко дърва се харчат. :-D
Ако я прави за бизнес е друг въпрос.
ribnikolaevi - майстор
bobson4e написа:
Здравейте,
изчетох доста из форума. Много полезна информация има и доста специалисти струва ми се.
За това искам да чуя мненията ви.
Искам да си построя къща. Да речем че парите не са проблем. Каква строителна система да избера. ITB, сандвич (тухла - вата - тухла), тухла с изолация и т. н. Какъв покрив - керемиди или нещо друго. Къщата ще е със сутерен, 2 етажа и и евентуално таван, в зависимост от вида покрив (ако е плосък може и без него).
Нека всеки каже по няколко думи за предимствата и недостатъците на строителната система която според него е най-добра.
И втори ми въпрос - Да речем че къщата е 10 на 10 метра или 10 на 11 метра. Може ли да няма колони по средата поне на първия етаж. Искам долния етаж да е едно помещение.
С интерес ще следя темата и ще се включвам в дискусията.
Здравей,

Избора на система на строителството зависи от много фактори. Така че, за да бъда полезен, напиши кои са важни за теб. Комфорт на обитаване, скорост на строителство, постоянно ли ще се обитава къщата, или временно?
По въпроса за плоча 10 на 10m: Да възможно е. Конкретната технология ще се избере след като се уточнят някои детайли, но общо взето трябва да преглътнеш или по-висок първи етаж или да виси нещо от тавана му. Иначе съм правил такива плочи и не са паднали (все още :lol: ).
Освен това няма да имаш големи прозорци на първия етаж (ако наистина е един правоъгълник, то всички фасадни (4 на брой) стени ще поемат земетръса.
Предварителното напрягане на къща ще излезе доста солено заради инсталацията за напрягане, но ако много държиш да намалиш ефектитеq които ти посочих по-гореq не е невъзмжоно. То ще помогне на намалението на височината на напречното сечетие на плочогредата над първия етаж.
Ако искаш, пиши на лични за повече детайли.

Тема "Най - добрата строителна система за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: