• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Дай тогава ВЕРНИЯ линк. Аз ако не се обаждам, ти ще продължаваш да рекламираш тия машини и не само в тоя форум. Щом заваряваш с такива екзотики и ги хвалиш, означава само едно...... А дали съм ги тествал (Вики).......божеееееее.....при мен идват само за да се оплакват. У наше село има 3 такива (единия е червен) и трите не работят.
Нищо не рекламирам ,нито хваля !Казвам това което съм видял и пробвал!
Защо да ти давам линк,нали у ваше село ги има !? :? А щом ги има би трябвало да знаеш че са с HF !Какво си им тествал тогава !? :razz: :lol: !Или може би града е доста далеч че аргона трудно стига да селото!? :lol: :jg:
gogo7777 - майстор
Дай линк към апарата, щото не виждам картинката дето си постнал. За кое WSM пишеш (не, че има значение). За такова ли http://www.alibaba.com/product-gs/21394 ... elder.html

Ако е такова, значи има запалка и съм в грешка, но само за HF, за другото си е така както съм написал. А има и жълти на които пише ЕСАБ Професионал
agj - майстор
gogo7777 написа:
А защо трябва да вярвате само на pansim
А на тебе ли да вярват :?:
. А неговата машина е светлинни години пред тая на кумеца ти......и мноооого други качествени инвертори.
А къде видя в постовете ми сравнение с някоя машина!? :? Не съм сравнявал китайчето с никоя машина нито на pansim нито с която и да е друга!Или понеже вече няма какво друго да ми напишеш почваш да си съчиняваш ....Или може би си му адвокат или рекламно лице! :-D
Кумеца ми не прави заваръчни мишини,просто си е купил една евтина китайска машинка за собствени нужди ,да поработва от време на време с нея ,а тя пък машинката за това си предназначение си е твърде добра!
agj - майстор
gogo7777 написа:
Дай линк към апарата, щото не виждам картинката дето си постнал. За кое WSM пишеш (не, че има значение). За такова ли http://www.alibaba.com/product-gs/21394 ... elder.html

Ако е такова, значи има запалка и съм в грешка, но само за HF, за другото си е така както съм написал. А има и жълти на които пише ЕСАБ Професионал
Изображение
По голяма няма как да я направя че да я видиш!
Даже са две картинките!Ето ти и другата :Изображение
gogo7777 - майстор
А къде видя в постовете ми сравнение с някоя машина!?
за тези пари няма такава машина с ММА / TIG -безконтактно палене и оборудвана с кабели,ръкохватка и TIG бренер !
Като пишеш впечатленията си само заблуждаваш питащите. Именно за тези машини имам пряко впечатление, че са пълен боклук. Дъгата им прекъсва и не е постоянна. При ниските токове дори гаси електрода. Работи що годе добре с 2,5мм. Чугуна го избелва и при двете полярности. Няколко базични електрода изобщо не можа да ги разпали (не помня точно кои), рутиловите при обратната полярност-пълна скръб.
На ВИГ и аз само показах на един комшия как се заварява и направо нямам думи........Все едно съм пуснал пулса и заварявам. Сега като се сещам има високочестотно запалване, веднъж му ремонтирах копчето на ръкохватката.
С такива апарати бяха оборудвани заварчиците на един обект и за там мога да ти напиша цяла мело-драма. Накрая се скараха по между си, кой ще вземе "късия удължител". Плащаха им на свършена работа. Е само един завърши обекта без да му изгори електрожена. Заваряваха винкели за една оранжерия край Пазарджик.
За мене това не е апарат за заваряване. Ти или откровенно лъжеш или нямаш нужните познания за заваряването.
dragozow - майстор

Код: Избери всички

Тези не са от същия завод. Имайте предвид че в Kитай вероятно има трицифрено число заводи за заваръчна техника, само там където пазарувам има завода в град с 8 милиона души. Трудно е да се разбере кой от къде е, защото никъде не пише производител, няма декларация за съответствие и т.н. Самата схема на машините не е тайна, но въпроса е кой я е изпълнил и с какви материали. Това за 120А е вярно на повечето WS/WSM 200.
iivanov - майстор
В една друга тема имаше предложение за решаване на спора със "среща на електрожените".Критерия май беше"до първа включила защита".Щеше и барбекю да има... :drinkers: Жалко, че не се получи.
dragozow - майстор
Ми имам машини бол, не ми пречи ама съм в отпуск. Сега в жегата заваряването не е най-приятното занимание. Може есента.
agj - майстор
gogo7777 написа:
А къде видя в постовете ми сравнение с някоя машина!?
за тези пари няма такава машина с ММА / TIG -безконтактно палене и оборудвана с кабели,ръкохватка и TIG бренер !
Като пишеш впечатленията си само заблуждаваш питащите. Именно за тези машини имам пряко впечатление, че са пълен боклук. Дъгата им прекъсва и не е постоянна. При ниските токове дори гаси електрода. Работи що годе добре с 2,5мм. Чугуна го избелва и при двете полярности. Няколко базични електрода изобщо не можа да ги разпали (не помня точно кои), рутиловите при обратната полярност-пълна скръб.
На ВИГ и аз само показах на един комшия как се заварява и направо нямам думи........Все едно съм пуснал пулса и заварявам. Сега като се сещам има високочестотно запалване, веднъж му ремонтирах копчето на ръкохватката.
С такива апарати бяха оборудвани заварчиците на един обект и за там мога да ти напиша цяла мело-драма. Накрая се скараха по между си, кой ще вземе "късия удължител". Плащаха им на свършена работа. Е само един завърши обекта без да му изгори електрожена. Заваряваха винкели за една оранжерия край Пазарджик.
За мене това не е апарат за заваряване. Ти или откровенно лъжеш или нямаш нужните познания за заваряването.
Не знам кой лъже ...но със сигурност не съм аз! :razz: Нямам никакви основания за подобно нещо! Нито пък имам намерение да заблуждавам който и да е !
Ти твърдеше че апарата няма безконтактно запалване ,сега пък изведнъж се сещаш че случайно някъде си го бил пробвал и имало безконтактно :razz: ,но пък сега ВИГ-а не работел добре ....и .т.н.и т.н. все неща който не само че не са верни, но е и видно че си ги измисляш в момента! :-D Така че предлагам да спрем със спора ,те хората интересуващи се от този въпрос сами ще преценят кой лъже и кой си измисля!
gogo7777 - майстор
Аз не искам да споря с никого относно качествата на подобни апарати. Истината е само една......За паленето казах, че съм се объркал :-D . Хайде отиди при кумеца ти и направи тест на машината и пиши по-обективно за резултатите. А ако пък искаш донеси я при мен и заедно ще я пробваме. Имам почти всички видове електроди, телове, бира, ракия и т.н. Ще ти покажа как да разбереш дали една машина заварява или не. Макар, че това малко или много е професионална тайна, но леко ще те открехна. Разбира се ако искаш. В Бг не съм тествал само машините на Драгозов (не ми е попадала още в полезрението). За критиците на Кракра (ти май си от тези :-D ) ще ти демонстрирам как заварява чугун спрямо марков инвертор и дали не може да заварява с електрод 7018 на АС.

Най-добре да се съберем някъде и да тестваме повече машини.....ама :?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: