Най - вълнуващия въпрос зимно време.
SithLurker - специалист
Здравейте, има ли проблем да се ползва за горене в печка тип "чудо" стар паркет с парчета асфалт по него?

Притесненията ми са от асфалта. Незная дали ще мирише или дими и дали ще прави мизерии със комина или печката.
piron45 - майстор
Според мен в печката няма да имаш проблем, но повече сажди в комина от асфалта със сигурност.
digitalpr - специалист
Много те моля, обясни ми защо по паркета има асфалт? :D
zmiori - специалист
Нека аз ти отговоря. Преди години/ много/ естествения паркет се лепеше с асфалт. нямаше по-подходящи "лепила". На родителитеми апартамента е строен 73г. и паркета е лепен също с асфалт. Да отбележа само че на 120 кв.м има само 2-3 "плочки" който мърдат.

За горенето ще гори та не се трае, ама "цапа" кюнците и комина доста. Ако е обработван а той сигурно е третиран с разни паркетини, паркетоли и др. такива още по "горлив" става.
lov - майстор
Слагай смело но за разпалки иначе ще има разтопени кюнци. Цяла зима горих паркета от една стая в камината. Гори като барут не заради асфалта ами заради лака. Не знам даже дали е чист асфалт и дали не са добавяли нещо друго в него когато са го топили защото гори много по добре.

При мен за разлика от хвалбата на колегата дето се казва от цял апартамент дали има 1-2 квадрата да е залепен и да държи. На последните 2 стаи които циклих завчера ми писна да подлепвам. А и тоя го махнах защото червея го беше изял и не ставаше и да се закърпи.

Тема "Ползване на стар паркет за горене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: