Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pansim - майстор
Subsa написа:
pansim, изгаряш от желание да видиш гения на китайския спестител, а ?
Не, просто предложих помощ на човека...виждал съм и съм ремонтирал достатъчно подобни електрожени. Няма да ме изненадат с нищо. Нагледал съм се на китайски простотии, и нискобюджетни решения. Факта че колегата е сменил един неработещ, а втория е повреден след почти никаква работа е красноречив. Ако колегата се постарае и свали част от схемта, ще видиш че съм прав за захранването. Всъщност при този тип електрожени при иключване по температура /прегряване/ се спира и ШИМ контролера, с което се преустановява и подаването на напрежение към вентилатора. Значи когато е най-необходим, той не върти. Е, как да не се преклониш пред подобно "гениално" решение :lol: :lol: :lol:

НЕ ЗАКЪСЯВАЙ НИЩО С НИКАКВА ЛАМПА!
splitservice - специалист
Днес направих още няколко снимки на "чудото" на технологиите и успях да сменя проклетия ШИМ- контролер от TL3845P на UC3845B ( от инат ). Ефекта е нулев и май е време да се предавам.
Има и един явно термик KSD01F - H075°C, който не знам дали трябва да е прекъснал нормално или да прекъсва след 75°C.
Благодаря pansim за предложението, исках да опитам сам но уви. Ако все още е валидно ми пиши на лични адрес или телефон.
Поздрави
Ето ги и снимките
Прикачен файл:
P8123074.JPG
Прикачен файл:
P8123075.JPG
Прикачен файл:
P8123076.JPG
Прикачен файл:
P8123077.JPG
Прикачен файл:
P8123078.JPG
Искам да Благодаря на колегата pansim за съдействието, коректността и ремонта на електрожена ми.
=D>
Имам да черпя :partyman:
pansim - майстор
Благодаря за добрите думи!
Пожелавам ти скоро да не се налага ремонт и да ти върши добра работа!
:partyman:
nikolson - майстор
Ако не е тайна, колко излезе предвижването по линията Варна-Сандански-Варна?
pansim - майстор
Сандански - Варна 6.26лв
Извинявам се за избутването на темата.
pansim, как да се свържа с вас че немога да пускам РМ.
Ако вие можете да ми пишите по РМ, моля оставете си тел. номер да ви се обадя.
Предварително ви благодаря.

Тема "Помощ при ремонт на китайски инверторен електрожен ММА-200" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: