Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Chefo77 написа:
mitko64 написа:
Този ексцентър шлайф го заглеждам отдавна, но ми се вижда гърчав с тези 270 W. Гледдам сериозните и не толкова сериозните марки са към 400W. Иначе да сравняваме ексцентхър или лентов с делта или вибро шлайф като производителност е несериозно. Сега погледнах в немския Лидл - в четвърък пускат 18 волтов перфоратор, новост на Парксайд поне за мен.
Metabo-то ми е 240 вата и не е малко, да ти кажа. Едната 125-ицата на профи серията на BOSCH е 250 вата ... кое му е малкото?
Ханко ми казва - малко е! Харесал съм си нещо китайско 480W за 40 евра. От новата промоция арматурните клещи са добри- хапват си закалена оградна мрежа 2,5 мм без никакъв зор.
stan73 - майстор
mitko64 написа:
Chefo77 написа:
mitko64 написа:
Този ексцентър шлайф го заглеждам отдавна, но ми се вижда гърчав с тези 270 W. Гледдам сериозните и не толкова сериозните марки са към 400W. Иначе да сравняваме ексцентхър или лентов с делта или вибро шлайф като производителност е несериозно. Сега погледнах в немския Лидл - в четвърък пускат 18 волтов перфоратор, новост на Парксайд поне за мен.
Metabo-то ми е 240 вата и не е малко, да ти кажа. Едната 125-ицата на профи серията на BOSCH е 250 вата ... кое му е малкото?
Ханко ми казва - малко е! Харесал съм си нещо китайско 480W за 40 евра. От новата промоция арматурните клещи са добри- хапват си закалена оградна мрежа 2,5 мм без никакъв зор.
Затова писах по-горе, че много зависи кой и как мери мощностите и коя по-точно, пикова ли е, средноквадратична или...
Възможно е този който си си харесал (в смисъл китайския за 40 евро) да е реално 200 вата (ефективна, средноквадратична (RMS)). Гарантирам ти че лидълският не е маломощен (и вероятно мощността му 270W е реалната средноквадратична (RMS)), щом аз не можах да го спра или загрея за 2-3 часа...
Пускам жокер ако и досега не си се ориентирал какво имам предвид: примерно компютърно захранване ментак 500 вата е много по слабо и несериозно направено от марково такова 300 вата примерно Астек, Енермакс, Делта или бюджетните но също добри Фортрон. И по-фрапиращ пример - преди ако си спомняте имаше едни музикални системи (ефективна мощност от 1 до 10 вата), а на тях пишеше разни абсурдни мощности от 60 до 1500 вата, и като се зачетеш се оказва, че това била пикова мощност (естествено имаше и истински)...

Днес и аз си купих клещи Абрахам Дидрихс пак от там за 5 лева. Пише че са от стомана C45 (1045). Порових из нета, оказва се, че е добра. Твърдостта и по Бринел е от порядъка на 200-250, а по Рокуел 57-62.5. Имам едни Нипекс за 65 лева с твърдост 59 по Рокуел. Тези за 5 лева все едно са подарък (е Нипекс и на фаца са по хубави, но разликата в цената е 13 пъти)...
П.П. Тествах клещите (малко варварски), но съм доволен от резултата. Срязах остатък от електрод ОК 2.5 (рутилов) и пирон 4 или 5 милиметра (частично закален - беше ползван за пълнеж при заваряване). Няма следи по режещият ръб, няма деформации.
П.П.2 С Knipex - а съм рязал до 6 квадрата меден кабел без проблеми. Някакси не смея да ги пробвам на стоманени парчета, че ако се подкривят ще ми докривее много...
mitko64 - майстор
Aз от лидлските инструменти съм доволен(електроинструментите), но това което съм харесал(Meister Craft MES480E) със сигурност е по- добро, ползвал съм доста инструменти от тази марка(зелените де).
Chefo77 - майстор
mitko64 написа:
Между ватове и ватове има балкан разлика. Единият ми настолен циркуляр е 6 или 8 килограма целия с ламаринения плот отгоре и е 800 "вата". Другият ми е 1000 вата, 23 килограма с алуминиевия плот, познай колко e само мотора :wink: Нищо общо нямат, да знаеш :wink:
monster18 - специалист
Кажете бе колеги тази отвертка с тресчотка ли е http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-84B ... htm,защото вчера като отидох в магазина бяха свършили и ми казаха да се обадя в главния офис и ако има някъде да ми изпратят .Затова ме интересува, преди да им звънна да знам дали е тресчотка ;)
klomo - специалист
Мнение за ел . такера?

Малко е кофти,че ползва скоби вместо кламерчета и се чудя дали да го връщам. Исках да си тапицирам с него, но с тези скоби май няма да стане.

Има един модел на Скил вие какво ще препоръчате за пистолет за кламери и пирони или за трите вида.
EDI - майстор
Ако искаш нещо свястно - НОВУС.Аз имам ей това и ти го препоръчвам - http://www.novus.de/befestigung/de-en/p ... eadhg.html .Естествено има и много други модели и марки, но за домашна работа това за мен е добро.Беше към 130 лева преди.Прегледай и темата за такерите, там има доста инфо за разни модели.
пишман_майстор - майстор
monster18 написа:
Кажете бе колеги тази отвертка с тресчотка ли е http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-84B ... htm,защото вчера като отидох в магазина бяха свършили и ми казаха да се обадя в главния офис и ако има някъде да ми изпратят .Затова ме интересува, преди да им звънна да знам дали е тресчотка ;)
Ако питаш за номер 3 - да, такава е :) бива като качество , купих си я и аз . Предполагам и другата ( фината ) и тя е така , ма не съм сигурен де :?
stan73 - майстор
EDI написа:
Ако искаш нещо свястно - НОВУС.Аз имам ей това и ти го препоръчвам - http://www.novus.de/befestigung/de-en/p ... eadhg.html .Естествено има и много други модели и марки, но за домашна работа това за мен е добро.Беше към 130 лева преди.Прегледай и темата за такерите, там има доста инфо за разни модели.
Да, Новус правят страхотни неща. Виждал съм такерите им, супер са. Аз имам Новус телбод, но е толкова сериозно направен, че имам чувството, че може да се ползва и за такер. Иначе пък си купих от лидълския ръчен такер за около 13 лева. Много съм доволен. Изненадващо готин е за парите си. Но ако трябва да се забиват много телчета или пирони, вероятно ще е изморително...
griffin - майстор
Ел такер на лидл е доста добър кове добре скоби и пирони и става и за тапициране :). За съжаление му се счупи ламаринката отгоре на главата може би от това че съм го стегнал повече не мога да кажа но нямаше как да се занимавам с сервизи тука и ми дадоха парите.
За тези пари по добър такер не можеш да намериш. Да кове по дълги пирони и скоби търсих доста.
Имам такер на TAKWISE главата му се разруши за 6 месеца ползване от време на време в момента е побългарен и чакам да издъхне (глупав дизайн) пласмаса на детайл с удърно натоварване.
И в крайна сметка се запасих с пневматичен за момента в който издъхне текущия.
Ако имаш компресор отиди на пневматика(няма натискане на такера за да забие пирона или скобата и по лека работа от тая гледна точка).
Ако ти е за от време на време ел. но тоя на лидъл е рядко добре за парите си като параметри разтърси се и сравни :-).

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: