• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
tysonlkr - специалист
Здравейте!
Поръчан климатик който в близките дни ще бъде монтиран на стена, на която в бъдеще мисля да слагам вътрешна изолация.
Как е по добре да направя за да не се налага да викам техниците когато слагам изолацията?
1-ви вариант залепям една стиропорена плоскост там където искам да бъде вътрешното тяло и климатика се монтира върху нея. Ще има ли проблем да се монтира вътрешното тяло върху стиропор 7см.
2. Чакам когато дойдат да монтират климатика и тогава слагам/залепям стиропора
3. При монтажа на вътрешното тяло оставят разстояние от стената, ако е възможен такъв монтаж. И в бъдеще поставям изолацията.

И още един въпрос :arrow: Колко трябва да е минималното разстояние между климатика и тавана? Климатика е мидеа MS9A-12HRDN1
EDI - майстор
Вариантите са два.Правиш изолацията и отгоре слагат климатика, като конзолите се хващат върху изолацията.При добре изработена шпакловка и мазилка, няма за се смачка.Другия - пробиват ти дупката за тръбния път и ти монтират конзолите на стената, като сложат от по-големите.Правиш изолацията и после ти монтират машината.За МИДЕЯ в инструкцията обикновено дават 15 и повече см отстояние от тавана.
teon - специалист
...доколкото разбрах става въпрос за монтаж на ВЪТРЕШНОТО тяло...идеалния вариант е да се направи след поставянето на изолацията...понеже това предстои да се случи в необозримо бъдеще, най-добре се консултирай с монтажниците :| ...по въпроса за отстоянието- и аз съм за 15см...
EDI - майстор
Опаааа, проспал съм, че за вътрешното става дума, грешката е моя :partyman: .Подкрепям ТЕОН.
chapara - майстор
Вътрешната топлоизолация се прави само с гипскартон и вата :!:
tysonlkr - специалист
chapara написа:
Вътрешната топлоизолация се прави само с гипскартон и вата :!:
И аз такава мисля да правя но няма да е това лято, а климатика ще го монтират до края на седмицата :roll:

Мисля си за вариант с поставяне на парче фибран под вътрешното тяло на климатика при монтажа. Това ще даде възможност след това да си направя предстенна обшивка с гипс-картон и вата. Обшивка я смятам към 6-7 см дебелина да излезе. Така ще се покрие част от климатика но предполагам, че няма да е проблем. Като гледам другия ми климатик "мидея" има възможност да се постави изолация около него, която няма да закрие отворите на климатика.
Проблем ли е ако климатика така да се каже "вкопае" в изолация? Под "вкопае" имам впредвид да поставя около него изолация която ще закрие част от тялото. Нещо като на рисунката долу.
Може ли да се направи така, както съм го замислил? Могат ли да възникнат проблеми с климатика?

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (28.08 KиБ) Видяна 6201 пъти
hidrazin - майстор
Няма никакъв проблем стига да не запушиш отворите за въздух. Има доста климатици монтирани така.
:partyman:
chapara - майстор
Като дойде време за ремонта ще го демонтираш и после монтираш, какъв е проблема :?:
todortv - майстор
Не слагай каруцата пред коня!
Аз минах по този път. Наложи се преди ремонта да демонтирам вътрешното тяло и тръбите и след това
монтаж на ново. В противен случай, колкото да го пазиш ще се оклепа и покрай тялото ще личи като недовършено.
tysonlkr - специалист
chapara написа:
Като дойде време за ремонта ще го демонтираш и после монтираш, какъв е проблема :?:
Ми проблема е едни 160 лв за монтаж + демонтажа, които ги нямам излишни. И това е само монтажа демонтажа нямам представа колко ще излезе.
todortv написа:
В противен случай, колкото да го пазиш ще се оклепа и покрай тялото ще личи като недовършено.
Бъдещата изолацията съм я замислил да я правя с гипскартон и няма да има много за клепане, само при боядисването но ще се внимава.

Щом няма да има проблем за климатика ще действам по начина както съм го замислил. Благодаря на всички за съветите и мненията!
  • 1
  • 2

Тема "Климатик върху вътрешна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: