Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikolson - майстор
Я кажи за какво ти трябва, колко, как, че си мисля, че моят извод от мелницата към сифона е това, което е от първата ти снимка.
ribnikolaevi - майстор
Така, да кажа за какво ми трябва наистина. Монтажниците на хидромасажната вана ще връзват с меки връзки. А трябва да го направят те, за да важи гаранцията. Но, въпреки ДТЗ, малко ме смущава сигурността на тия меки връзки. Огледах системата на ваната, единственото незащитено място откъм вода е моторът. Затова мисля да облека меките връзки, както съм паказал на схемата с някакво гофре, така че при авария да отведе водата до пода с плочки, но без да блиска, надявам се. Или пък в торния край ще блика, но няма да плиска яко (по принцип в горния и долни якрай мисля да направя уплънение от дунапрен, за да съм сигурен че няма да плиска). И водата ще се лее далеч от мотора.
Ограничителен ми е фитинга за преход от полипропилен към мека връзка - на него се нахлузва това гофре от снимката, но влиза едва. И то е точно ф40. Значи търся такова :? ...

Прикачен файл

Sketch water.jpg
Sketch water.jpg (59.91 KиБ) Видяна 3332 пъти
nikolson - майстор
А тоя охлюв задължителен ли е?
ribnikolaevi - майстор
Поне да мога да дръпна ваната, като така или иначе ще има мека връзка...
Сигурно имаше предложение да е с ПВЦ, ако е без охлюва ... ?
VLADO66 - майстор
Режеш една ПВЦ ф110 колкото ти е нужно на височина,след което я режеш по дължина и загръщаш меката връзка.
chapara - майстор
То е свършило вече, ама когато ще се монтира такава вана, се поглежда къде е мотора-монтажна схема от производителя и изводите за вода се поставят по диагонал на мАторя на 30 см. от готовия под, излизайки от стената. При теб съдейки от схемата излизат от пода, или се лъжа :?:
ribnikolaevi - майстор
Когато правих ремонта на банята не знаех дали изобщо ще има вана. Оставих връзките да спят под една плочка с идеята някога, ако реша да махна тази плочка.
ribnikolaevi - майстор
VLADO66 написа:
Режеш една ПВЦ ф110 колкото ти е нужно на височина,след което я режеш по дължина и загръщаш меката връзка.
Аз имам и 160 останала тръба ... знаеш ли, че и това е решение, ако другото е твърде трудно. Мерси!
Но ... май не е . Няма да може да влезе между стената и ваната.
nikolson - майстор
Щото има и такива http://www.elkab-bg.com/page.php?n=168237&SiteID=674
Пък на тебе 7лв/м ти се вижда скъпо, та не знам.
VLADO66 - майстор
Последна промяна от VLADO66 на вт авг 13, 2013 3:36 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Търся такова гофре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: