Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - благодаря за смисления отговор и веднага започвам с уточненията.
Най-важен ми е комфорта за обитаване. Ще се живее (живот и здраве да стане) целогодишно. Бързината не е проблем най-вече защото ако всичко е на ред се надявам догодина да направя грубия строеж - поради финансови причини и след това нататък по реда.
Трегерите от тавана вече съм ги преглътнал - има две череши в двора които трябва да се отрежат и ако намеря начин мисля да ги направя на дъски за да облицовам трегерите. По последни сметки помещението ще е около 8,50 / 7,70.
Не ти пиша на лични защото мисля, че темата е интересна и може да послужи и на други в бъдеще. Ти ако си фирма например може на лични да дадеш координата и като стигна до строителство ще го мислим.

VLADO66 това което казваш звучи смислено.......ма нали дечурлигата и те некой ден ше почнат да водад разни приятели, гаджета и т.н. та не е зле да има место. Па ако некой ден требе да живея у мазето.......кой каквото сам си направи - никой не може да му го направи. :?
ribnikolaevi - майстор
Не, не съм строител. Проектант съм. Ако имаш нужда от помощ, питай ще помагам.
А защо не си направиш черешово топче от стволовете им?
VLADO66 - майстор
Трегера може да е обратен или скрит.
ribnikolaevi - майстор
VLADO66 написа:
Трегера може да е обратен или скрит.
Владо, а вратите на горния етаж?
ribnikolaevi - майстор
Може да следиш тази тема:
viewtopic.php?f=26&t=43873
VLADO66 - майстор
При подходящо разпределение обратните трегери влизат в стените на горния етаж.
ribnikolaevi аааа, т`ва с топчето трудна работа. Па и ше земе некой ден да ми се прииска да се гръмна с него! :klatsch:
Архитект ли си или конструктор? Кажи си мнението за стените. :wallbash:
А за трегерите требе да си голем магьосник за да успееш да ги скриеш в стените или поне така си мисля. За тях има много добри и красиви идеи за прикриване с които дефекта се превръща в Ефект :yawinkle:
ribnikolaevi - майстор
Инженерче съм.
За стените. Има много и най-различни системи, но тия с панелите ми се струват по-скоро като за барака. Не ангажирам никого с мнението си, защото знам, че сега ще скочат разни ...
Има и други системи, разни блокчета стиропор с които си изграждаш сам кофража и т.н. Общо взето нови технологии които не знаеш с какви минуси ще изненадат.
Относно туГлите:
единичките може да се ползват с конструктивни цели, твоят случай не е такъв. Имат и друг плюс обаче. Акумулират топлина, което повишава комфорта на обитаване. Но трябва някой голям специалист да се изкаже за ползите.
Качествените "маркови" тухли имат предимството, че в ръцете на професионалист зида може да стане перфектен. Извини ме, но дълбоко се съмнявам че на твоят обект ще работят такива. И въпреки това, по-добре качествени тухли. Хем можеш да претенциозничиш, хем все пак ще стане по-добър зида.
Относно изолацията вън, от рода на стиропори, фибрани и т.н. Аз съм разколебан. от една страна, губиш пространство ако нямаш ефективна изолация. Наличието на изолация има недостатъка от сравнително мека повърхност отвън. И всеки го тегли да пробва колко е мека, та следите остават. Има разни системи с твърда повърхност вън, че даже и вати. Но това за мащаба за който говориш ми се струва като научна фантастика. Но пък кой знае, може да си мераклия.
Едно вметване, че не знам къде да споделя впечатленията си. В Мусагеница строят едно училище по системата със кофраж от ЕПС. Ползваха някакъв готов продукт, стиропор с мрежа, чиито куки са фабрично захванати с него- отвън - торкрет върху точно тия мражи. За сега резултата не ме кефи, но може да има още ръце, знае ли човек ...
Мисли отсега за инсталациите и за понижен конструктивен под в банята, да си пуснеш каналите и майсторите да те обичат :o .
Инсталации, инсталации, инсталации. Мисли ги. има тема и за хом аутомейшън, автоматизацията на къщето. Сега е момента да ги мислиш тия работи, макар, че е трудно да открехваш завесата...
За отоплението, имам приятел, ОиВ специалис,т твърди че тия термопомпи земя вода са измислена работа. Това което ще получиш като енелгия ще се изплати сигурно след като се скапе системата ... Негово мнение. Все се опитвам да го оборя, но той не се повлиява.

Тема "Най - добрата строителна система за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: