Здравейте колеги искам да ми кажете каква е разликата между винтоверт и дрелка .Със дрелката не може ли да се завиват видий ?питам ,защото имам дрелка rider но сега в кауфланд има промоция на винтоверт green tools 30 лева според вас заслужавали си или не ?
- 1
- 2
Ел. инструментите. Консумативи.
monster18
- специалист
15 мнения в "Дрелка или винтоверт"
EDI
- майстор
Ами, как да ти кажа, разликата е огромна, та чак много малко общо имат.Винтоверта има две скорости /по-често/, спирачка, съединител, настройка на усилието, по-голяма мощност на привода.В общи линии ГРИЙН ТОЛС не чинят за 5 пари, но 30 лева къде не си ги дал.Като за някой и друга видия в къщи и някоя и друг отвор в дърво ще ти свърши работа, но не очаквай нещо кой знае какво, особено от батерията.Иначе и с дрелката могат да се завиват видии и винтове, ама не и е това работата.
bimbaeco
- майстор
Не знам какво имаш предвид под дрелка. Сега повечето бормашини имат съединители и опция за регулиране на оборотите, така че спокойно може да се завиват винтове с тях. Недостатък им е, че са с кабели и са по-тежки от безжичните винтоверти (който също може да се използват и като бормашини, т. е. и за пробиване). Ако ти трябва по-голям въртящ момент, тогава си вземи винтоверт или гайковерт. Ако машинката, за която говориш, е безжична, по-добре не я купувай. Безжичните машинки с такава цена обикновено стават само за преспапиета (или примерно да чукаш орехи с тях). По-добре купи някаква стара хубава марка и й възстанови батерията, отколкото да даваш грешни пари за такова нещо.
silent
- майстор
Много хора говорят наизуст и защо след като нямате преки впечатления пишете ей така колкото да си правите проветрение на устата. Този винтоверт за който споменава автора е 1:1 с моя Райдър който купих преди повече от 5 години за същата цена. Какво съм го правил не е истина и в момента още работи без забележки. Недостатък е едната скорост и ниските обороти(500) което го прави малко неудобен за пробиване но за винтоверт е ок. Искам да отбележа че разковничето за ниската цена е калпавата батерия. Предполагам че китайците ползват залежали такива които им струват без пари и затова докарват тази цена. Аз я изхвърлих веднага и вкарах на тяхно място един акумулатор 12V за 11лв (пасва идеално на мястото на батериите)и машинката работи безотказно вече 5 години(акуто вече е за смена но още държи що годе). С нея съм завивал винтове за дърво от порядъка на 6x120, 6x150mm. Е и аз искам винтоверт за 150 или 200лв но тези пари за машина за лично ползване са неоправдани за хора с нормални за България доходи. Съвета ми е ако искаш да минеш по моя път със смяната на батериите пробвай се. Аз дори се чудя да си купя още един за да имам две взаимозаменяеми батерии и евентуално втори резервен винтоверт.
bimbaeco
- майстор
Е, аз му казах същото на човека. Батериите на този тип машини не струват. Знам го точно защото имам опит с такива, а не защото непременно се прехласвам по марки и имена на производители и говоря наизуст. По принцип, дори и на макита и бош, новите литиево-йонни батерии струват повече от самите машини без батерии - какво остава за евтините. Това е така, защото суровините за направата на батерии (особено литият) са твърде скъпи сами по себе си. Даже никел-кадмиевите батерии са все още доста скъпи. Затова в поста си му написах, че е по-добре да си намери читава батерия. Май ти си този, който бърза да обвинява и говори наизуст.
За да не съм голословен, ето тези например излизат по 42,50 парчето (http://prodavalnik.com/komplekt-bezzhic ... -i23618367) и за мен са 1000 пъти по-добър вариант (ползвам същите от 8 години).
За да не съм голословен, ето тези например излизат по 42,50 парчето (http://prodavalnik.com/komplekt-bezzhic ... -i23618367) и за мен са 1000 пъти по-добър вариант (ползвам същите от 8 години).
Последна промяна от bimbaeco на чет авг 15, 2013 10:06 am, променено общо 1 път.
EDI
- майстор
Колега silent, предполагам си работил и с машини РАЙДЪР и с маркови машини от един и същ клас.Между другото РАЙДЪР и ГРИЙН ТОЛС са едно и също нещо, но зелените са с още по-ниско качество.Тогава би следвало да си наясно с космическите разлики между 30-50 левовите винтоверти и другите.И аз имам преки впечатления и реално сравнение на машини от двата класа, та затова си позволявам да кажа, че не чинят и 5 пари, стават само за 20 видии на година в къщи.Просто нямат нищо общо и не само в пакета е проблема.Не виждам някой да говори наизуст в темата.Посъветвахме човека за качеството, избора си е негов.Като гледам и ти само недостатъци си изредил.Мога до безкрай да ги продължа, но няма смисъл.
silent
- майстор
EDI написа:Колега silent, предполагам си работил и с машини РАЙДЪР и с маркови машини от един и същ клас.Между другото РАЙДЪР и ГРИЙН ТОЛС са едно и също нещо, но зелените са с още по-ниско качество.Тогава би следвало да си наясно с космическите разлики между 30-50 левовите винтоверти и другите.И аз имам преки впечатления и реално сравнение на машини от двата класа, та затова си позволявам да кажа, че не чинят и 5 пари, стават само за 20 видии на година в къщи.Просто нямат нищо общо и не само в пакета е проблема.Не виждам някой да говори наизуст в темата.Посъветвахме човека за качеството, избора си е негов.Като гледам и ти само недостатъци си изредил.Мога до безкрай да ги продължа, но няма смисъл.Ok ok... ако някой се е почувствал засегнат да приеме извинение. В общи линии реагирах така защото повечето хора говорят без да имат собствен опит а по това което са чели и чули. Другата крайност е необективното мнение. Аз например почти не съм имал проблеми с машините които имам в основната си част или от хоби серии или китайци. Е ясно виждам раликата между кемпи и райдър без да съм профи заварчик виждам рализката между райдър и метабо или бош и спраки ползвал съм такива служебни, ама както казах съм обикновен човек който си купува машини или за ремонти у дома или евентуално да изкарам някой лев допълнително ако ме викнат някъде да свърша нещо. У дома не се гони време и план. Китайците си имат недостатъци но не са болка за умиране стига да не удариш греда в самото начало... Инак идея си нямам колко му е усилието 12V e едва ли от от най-"усилните" Идеята ми с този пример беше че има ли ток механиката е достатъчно здрава. Завивал съм тези винтове в греди с разпробване разбира се но до някъде не по цялата дължина на винта с изключен съединител до завиване и спиране-душманската.
Само не ми е ясно как завиваш с това "нещо" 6Х150, предполагам с разпробиване.Колко Nm е усилието на машината ти.
EDI
- майстор

- 1
- 2
Тема "Дрелка или винтоверт" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература