• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
markov_75 - специалист
Здравейте!От един месец водоснабдявам къщата с хидрофор от нов сондаж.На две от чешмите сутрин като ги пусна водата има неприятен мирис като на мръсен канал.Батериите са на видима,а тръбите до тях с полипропиленови.На другите чешми не се усеща миризма.Дали от престоя на водата през ноща е тази миризмата,или метала от батериите водата добива тази миризма?Мисля да сложа някакъв допълнителен филтър,но незнам какъв да е-дали да е с активен въглен или с UV лампа?
LazarGanev - "Велик майстор"
Изследвай си водата в ХЕИ
markov_75 - специалист
Изследване ще направя,макар да съм сигурен че резултата няма да е хубав,въпроса ми е какъв филтър би могъл да неутрализира миризмата.
ПламенМ - специалист
markov_75 написа:
Изследване ще направя,макар да съм сигурен че резултата няма да е хубав,въпроса ми е какъв филтър би могъл да неутрализира миризмата.

Миризма се неутрализира с активен въглен, има такива филтри, но при тебе мисля, че водата е микробиологично замърсена и това е причината за мириса и. :) Не пийте от водата докато не я изследвате, много е възможно да е замърсена с фекални води!
markov_75 - специалист
В понеделник ще нося вода в ХЕИ да ми я изследват,170лв.ще ми струва тая екстра,а бихте ли ми препоръчали изпитан или доказано добър филтър с активен въглен,че в нета е пълно с филтри и не знам кой да си поръчам.
nikolson - майстор
Как 170лв? Редовно давам проби, струва 28лв.
markov_75 - специалист
В Хасково е толкова,става въпрос за пълен химичен и микробиологичен анализ,но дано като бивш техен колега мина по-тънко,но надали.
markov_75 - специалист
Ровейки се из нета открих разни системи за обратна осмоза на водата,като те май ще ми решат проблема с пречистването на водата,но не знам да ли тия системи ще имат дебит да захранват къщата,имам две бани и две чешми.
markov_75 - специалист
Прикачен файл:
analiz.jpg
Ето това е резултата от химичния анализ на водата ми.Кой от показателите според вас причинява миризмата на водата?А иначе поставих филтър с активен въглен,но май няма голяма файда.Микробиологията показа наличие на псевдомонас аеругиноза,което е най-притеснителното от целия анализ.Сега си мисля ако сложа таблетка от тия за дезинфекция на басейните във филтъра с активния въглен би трябвало водата да се дезинфикцира,а остатъчния хлор който определено ще бъде в повече да се неутрализира от активния въглен.Дали ще има ефект според вас?
VLADO66 - майстор
Ти да не живееш до кариерата на Каолин :? :shock: Повече ме притесняват фосфатите и мангана.
  • 1
  • 2

Тема "Миризма на водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: