Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ZEDYCUS - майстор
Тогава пък дали ще издържи вала? То си пише гъвкав вал за бормашина, не за дремел. :partyman:
gogo7777 - майстор
Вала (гъвкавия ръкав) ще устиска до към 10 000 оборота, ама ще загрява бързо. Високите обороти са нужни само за полиране и рядко се ползват.
lyubohar - майстор
Гъвкавия вал на машинката тип Дремел издържа на високите обороти.А те колко да са високи зависи от материала,който се обработва.
agj - майстор
EDI написа:
То може да се монтира, ама оборотите са ниски.....
Да така е !Вярно е че машинките тип шлифовалка са с високи обороти!Стана ми ясно е че този гъвкав вал монтиран към дрелка не става за шлайфане ,но я ме светнете с такъв вал и при около 3000 оборота които развиват обикновените дрелки какво може да се върши с него?
ZEDYCUS - майстор
Да си пробиеш малък отвор на някое трудно достъпно място. Или с борче за дърво да оформиш някоя дъга за дръжка , я на нож, я на пищов. С малките обороти няма да прегаря дървото, както с дремела. :partyman:
teon - специалист
... наскоро си купих от Метро за 42лв. 'bavaria' BMG135, в куфарче и вътре с някой друг консуматив... първите ми впечатления за машинката са добри...ако не се лъжа, в сайта на 'Proxxon' гледах пластмасово приспособление за захващане на подобна машинка стационарно в менгеме...в тая връзка аз си измайсторих такова, ама не баш същото :mrgreen: от поцинкована тенекия:
Прикачен файл:
Canon 008.jpg
Прикачен файл:
Canon 009.jpg
Прикачен файл:
Canon 010.jpg
Прикачен файл:
Canon 011.jpg
Прикачен файл:
Canon 012.jpg
Lazy_666 - специалист
Благодаря Ви за постовете, ако не друго научих доста неща. :)

Проблема при мен е, че не зная дали изобщо ще си струва покупката. Живея под наем и нямам нужда от 20 000 уреда, които не използвам. Затова исках нещо наистина евтино, за да не ме е яд ако трябва да го изхвърля. Ако има някъде уред който мога да взема под наем, ще бъде най-добре... Ама никъде няма вече такива неща. :D
На заплата ще видя какви са ми опциите.
Chefo77 - майстор
Пич, ако още не си си взел машинка, в каталога на Практикер пише, че от 12-и е в акция Бъдгет-а, на 40 лева. Аз имам такъв и да ти кажа, не е лоша машинката. Вместо да купуваш втора ръка ...
naB4o - специалист
Щях да се включа и аз, в Лидл сега има такова за маникюр за 20 лева, само че е на батерии.
agj - майстор
Chefo77 написа:
...в каталога на Практикер пише, че от 12-и е в акция Бъдгет-а, на 40 лева. Аз имам такъв и да ти кажа, не е лоша машинката.
Освен за хоби ,за професионални цели става ли?Обработка на камък и т.н.!?

Тема "Съвет за покупката на фрезичка (дремелче)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: