• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Харалампи - специалист
Аз лично не съм химик, но имам много приятели, защото работя в такова предприятие. Та като казах на дружките че съм намерил много хубав препарат срещу мухал те ми се усмихнаха снисходително и ме заведоха в най-близкия супер. Показаха ми съдържанието на препарата и ми обясниха че разтвора на натриевия хипохлорид си е чиста белина. И няма смисъл да се минавам да давам по 5 лв. за 200 гр., като мога да дам 40 ст. за литър. Оказа се, че с натриев хипохлрид обработваме водата която използваме за охлаждане в топлообменното оборудване за да не се развива флора в топлата вода.
maxp - напреднал
Освен всичко изброено до тук,аз ще препоръчам и покупка на влагоуловител :idea:
georgiarg - специалист
За този термошилд ме застреляха с цена от 150лв. за 5л.
Чопър - специалист
Външната ми врата е желязна с пълнеж от стереопор,но само там където позволяваше ,защото е собствено производство.За допълнитена изолация облепих вътрешната част с КОРК. Сега, тази зима по местата където няма стереопор тръгна МУХЪЛ. Не помагат и препарати съдържащти белина -чистят го за около една седмица и пак тръгва.Няма ли нещо което да убива този бацил.....
hygro - майстор
Мухълът не е бацил, а плесен. Антибактериалните средства са неподходящи. Срещу плесени се използват фунгицидни препарати, но употребата им в жилище е крайно нежелателна.

За химически средства забравете... Белината или препаратът "Саво" (което на практика е същото) са най-доброто срещу мухъла. Проблемът е в темомостовете във вратата, които създават условия за конденз. Донякъде и коркът помага, защото дебелината му е недостатъчна, но пък е идеална хранителна и механична среда за плесените. Ако искате трайно решение, трябва да поставите по-подходяща топлоизолация.

http://www.hygrooptima.com/faq-fungi.html
  • 1
  • 2

Тема "Мухал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: