• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
cvetanmu - специалист
hidrazin написа:
Няма никакъв проблем стига да не запушиш отворите за въздух. Има доста климатици монтирани така.
:partyman:
:) Проблемите идват, когато се наложи ремонт по накаква причина.
Ако се наложи сваляне на вътрешното тяло освен ремонт на климатика ще трябва да прави и ремонт на стената.
hidrazin - майстор
cvetanmu написа:
:) Проблемите идват, когато се наложи ремонт по накаква причина.
Ако се наложи сваляне на вътрешното тяло освен ремонт на климатика ще трябва да прави и ремонт на стената.
Повечето ремонти на вътрешното тяло не са свързани с демонтаж на тръбите и самото тяло. Ако може да се демонтира предния капак за ремонт на място и профилактика няма никакъв проблем.
Лично при мен двата ми климатика са монтирани преди 7(седем) години. Отваряни са само капаците за профилактика и веднъж външното тяло на единия за дребен ремонт.
Та си мисля че един такъв срок от над 5 години не е никак малък. То за толкова време ще е необходим ремонт на самото помещение. И колко ще струва ремонта на стената? Малко картон и боя. Поне ще освежи стаята.
Разбира се климатиците при мен не са Midea, NEO, CROWN и други подобни таралясници.
cvetanmu - специалист
hidrazin написа:
Разбира се климатиците при мен не са Midea, NEO, CROWN и други подобни таралясници.
Там е тънкия момент.
Всъщност е достатъчно монтажниците да направят един калпав конус и да се наложи разкачане на тялото.
hidrazin - майстор
cvetanmu написа:
Там е тънкия момент.
Всъщност е достатъчно монтажниците да направят един калпав конус и да се наложи разкачане на тялото.
Така е. И след като са направили калпав конус после ще си оправят и стената или ще си платят за това.
cvetanmu - специалист
:) И ти си прав. Аз лично бих заложил на дистанционни втулки, които да ми изнесат тялото напред и да не го мисля след това.
hidrazin - майстор
Това е едно добро решение.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик върху вътрешна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: