• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 244
Всичко за дърводелството
Тани - модератор
Честита да ти е! Продължавай да твориш и да споделяш с нас! Явно ще трябва и а да проверявам в продавалника :wink: И на мен една такава ще ми върши работа за масата, за големите евтини фрезери.
EDI - майстор
Ами това ми беше първата покупка от там.И аз главно заради цангата я взех, но ми харесаха и другите ТТ данни, а и се оказа добра машина.Още повече ,че се оказа, че цангите са БОШ-овски, което е много добре.Има един ДЕВАЛТ 635ЕК за 380 лева ,но няма цанга и гайка.На снимката изглежда много добре, на някого може да му хареса.Има и една МАКИТА 3612С, но не знам с каква цанга е.Питах човека каза, че май е 8 мм.Обаче цената и от 390 лева стана 430 за два дена.Също е добър избор.
А тези двете дето БУЛХОМС казва за тях са направо трепач. :lol:
bimbaeco - майстор
Продавалник е супер. Аз съм си харесал една колонна бормашина, която е чисто нова, а е на една трета от парите, които й искат в магазина, ама тая година май попрекалих с покупките на машини. Не знам, едва се сдържам. #-o
EDI - майстор
Ако нямаш такава, и ти се намира някой лев, вземи си я, особено като е такава ниска цената.
bimbaeco - майстор
Имам, ама е от "Практикер" и е малка. От много време искам да си купя голяма, ама все нещо друго е с предимство. Тая година най-после реших и почнах да подменям любителския инвентар с по-мощни неща, ама взе че изтъня бюджета много бързо. Сделката за бормашината е много добра и ще ме е яд ако я изпусна, но...
Илчо Илиев - майстор
Здравейте Колеги!
Имам една идея за такава фреза,но понеже не съм имал и работил с такава, искам съвет от вас..
Намерих един мотор от...водоструйка, четков, 1-1,2 Kw,а оборотите са много, няма табела с данни...
На оста има набита зъбчатка(въртяла е помпичката)..
Идеята ми е, дали има начин да се сложи цанга за фрезер и изобщо как е закрепването на вашите фрези и дали това е добра идея...
Kumay - майстор
Илчо Илиев написа:
...Идеята ми е, дали има начин да се сложи цанга за фрезер и изобщо как е закрепването на вашите фрези и дали това е добра идея...
Няма как да стане! Цангата влиза във втулка, която е набита на оста на ротора! При тези високи обороти дори неправилното набиване на втулката води до големи вибрации, та камо ли да правиш някакви "приставки"!
kendal - специалист
Добра покупка Еди ,горе долу на цената на две бошовски цанги ,дано ти служи вярно дълго време.
EDI - майстор
Мерси, чул те господ. :partyman: А иначе, както казва КУМАЙ, няма как да стане оберфреза от ел.мотор.По-добре едно китайче за 50-60 лева с цанги 6 и 8, върши повечето работа.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за отговорите, то и аз така си мислех,но....
Явно тоя мотор ще си седи докато му измисля някое приложение,но с тия обороти....просто не се сещам за какво може да се използва....
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: